CVO Miras is vandaag een hondenparadijs ten voordele van De Warmste Woef

Op de foto herkennen we vriendinnen Hilde, Leen en Elien met hun viervoeters. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het was aangenaam vertoeven zondag in CVO Miras, want voor de gelegenheid werd de school omgetoverd tot een heus hondenparadijs. Hondenliefhebbers konden er namelijk terecht voor ‘De Warmste Woef’ in de campus van Kortrijk.

We ontmoeten er Elien die studeert aan Vives Kortrijk en zo het evenement ontdekte. Samen met haar vriendinnen Leen en Hilde nam ze deel aan de hondenwandeling. “We zijn echte dierenvrienden en het was de uitgelezen kans om zowel een wandeling te doen en het goede doel te steunen. Op die manier steunen onze viervoeters toch ook een beetje mee. Straks volgen we nog de workshop ‘Kennismaking met hoopers’ mee en genieten we nog van een warm drankje”, vertellen de vriendinnen.

Naast een wandeling werden ook nog diverse workshops georganiseerd zoals kennismaking hoopers, introductie puzzelen met je hond en hoe leert een hond iets aan. Liefhebbers konden ook deelnemen aan een lezing over EHBO voor je hond of een echte fotoshoot doen met hun viervoeter.

Deze deelnemer vervoerde haar hond op een originele manier.
Deze deelnemer vervoerde haar hond op een originele manier.© TV

De organisatie blikt alvast tevreden terug op vandaag. “We hadden gehoopt tussen de 200 en 300 aanwezigen te mogen verwelkomen en klokken nu al bijna af op 300 deelnemers. Met het slecht weer van de voorbije dagen was het toch bang afwachten, maar het is een prachtige dag geworden. Daarnaast zetten heel veel docenten en vrijwilligers zich belangeloos in vandaag om alles goed te laten verlopen en zoveel mogelijk geld te kunnen ophalen voor Aktie, Boothuis en De Kier. We hopen op een mooi bedrag”, verduidelijkt Anneleen Feys, teamverantwoordelijke NT2.

Er werd gekozen voor drie goede doelen die nauw verbonden zijn met de armoedegrens, omdat een groot deel van de studenten van CVO Miras zelf ook in financiële problemen zitten. “Daarnaast bieden wij ook een opleiding aan van ervaringsdeskundige in de armoede. Op die manier kunnen mensen elkaar beter helpen en zich beter inleven in de leefwereld. We hopen met onze opbrengst toch iedereen weer een stuk dichter bij elkaar te brengen”, besluit Feys.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier