Cursisten Chocolate University tonen hun kunnen

De deelnemers waren afkomstig van over heel de wereld. © foto PDV
Redactie KW

In de week van drie juni organiseerde Syntra West in Brugge, in samenwerking met chocolatier Dominique Persoone, Belcolade en Selmi, voor de tweede maal ‘Chocolate University’ in België. Op het einde van de week stelden de cursisten hun creaties voor.

“Chocolate University is een internationaal kenniscentrum dat de kennis van de laatste trends en de nieuwste technieken binnen de wereld van de chocolade wil uitdragen. In een intensieve week vol chocolate masterclasses leren chocolatiers zich perfectioneren in hun vak“, zegt projectmanager Bram Lemmens van Syntra West.

Heel wat klinkende namen

Onder de docenten zijn er heel wat klinkende namen, zoals onze West-Vlaamse trots Dominique Persoone van The Chocolat Line. “Dominique focust zich vooral op creativiteit en innovatie”, weet Bram Lemmens. “Hij toont aan hoe je wilde ideeën omzet in reële producten. Verder hebben we de Fransman Stéphane Leroux. Deze meester in de chocoladekunst doorbreekt alle grenzen op het vlak van chocoladesculptuur. Michel Eyckerman en Jeffrey De Weyer van Belcolade tonen dan weer aan hoe diverse problemen als ‘fatbloom’ of ‘sugarbloom’ ontstaan, en vooral: hoe die problemen vermeden kunnen worden.”

Deelnemers uit de hele wereld

De negen deelnemende chocolatiers, ook al echte professionals die zich echter nog verder willen perfectioneren, zijn afkomstig uit de hele wereld. Onder meer uit India en Saudi-Arabië. Op het einde van de week toonden ze wat ze creëerden en dat was zeker niet mis, zo mochten we zien en proeven.

Op vrijdag 7 juni vond in Chocostory in Brussel, het gloednieuwe chocolademuseum, de officiële proclamatie van de deelnemers plaats. “Chocolate University sluit zich zo aan bij het succes van de andere opleidingen van Syntra West. Dit jaar volgden niet minder dan 78 cursisten een opleiding chocolaterie”, besluit Bram Lemmens van Syntra West.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier