Curieus deelt 300 bomen uit aan Meulebekenaren

In 2013 besloot Curieus om zoveel mogelijk gsm – toestellen in te zamelen om ze in het correcte afvalcircuit onder te brengen. Met de opbrengst van de acties in 2013 en 2015 werden er maar liefst 18.000 bomen aangekocht. Zo zagen de Belbossen van Oostende, Ieper, Kortrijk, Herent, Westmalle,… het levenslicht.

De leden van Curieus, en de burgemeester en schepen samen met enkele mensen die boompjes kwamen afhalen.© LB
De leden van Curieus, en de burgemeester en schepen samen met enkele mensen die boompjes kwamen afhalen.© LB

“In 2019 werd nog een derde actie ondernomen”, vertelt Rik Priem, voorzitter Curieus van de afdeling Meulebeke. “Dit resulteerde in de aanleg van een voedselbos in Ieper en de verdeling van 300 bomen onder de inwoners van Meulebeke. De mensen konden kiezen uit veldesdoorn, hazelaar en lijsterbes. Deze actie werd volledig ondersteund door de Meulebeekse Milieuraad. Zestig Meulebekenaren mochten zopas hun boompje ophalen.

“We hebben met het college het bomencharter ondertekend. We maakten zo de belofte om tegen 2024 500 bomen aan te planten in eigen gemeente”, zegt schepen van Groen, Danny Bossuyt. “Deze doelstelling zullen we, mede dankzij acties als deze, zonder problemen halen en zelfs overtreffen. De aanplant van die bomen betekent ook een reductie van 12 ton CO2 tegen 2024. Hierbij aansluitend kan ik stellen dat we ons met de gemeente eveneens geëngageerd hebben om tegen 2030 de CO2-uitstoot met 40 procent te verminderen”, aldus Danny Bossuyt. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.