Curator KSV Roeselare heeft akkoord met Scandinavische groep; fiat stadsbestuur is er nog niet

© VDB
Wouter Vander Stricht

Terwijl we al half oktober zijn, kwam nu plots toch nog een overnemer op de proppen om het stamnummer van KSV Roeselare over te nemen. Een Scandinavische investeringsgroep wilde zelfs meteen geld op tafel leggen, maar het is nog wachten op groen licht van het stadsbestuur. En daar wil men niet over één nacht ijs gaan.

Curator Yves François werd op de hoogte gebracht van de interesse van de Scandinaven en die leken meteen boter bij de vis te willen leveren. “Die mensen zijn heel concreet. We zijn een bedrag overeengekomen en die wilden dat ook meteen betalen. Ik heb daar de boot moeten afhouden, omdat we ook nog met de bond en de stad Roeselare tot een akkoord moeten komen.”

“Ik wil graag snel duidelijkheid van het stadsbestuur” – curator Yves François

Vooral dat laatste blijkt niet zo simpel. “Blijkbaar heeft het stadsbestuur een geïnteresseerde partij die de accommodatie wil huren. Maar die zal dan wel geen gebruik kunnen maken van het stamnummer van Roeselare, want dat zit bij mij. Ik kan de mensen die een bod deden, ook niet aan het lijntje blijven houden en wil graag snel duidelijkheid van de stad. Want de klok tikt daar uiteraard.”

Biedt corona extra tijd?

De competitie in eerste nationale is in tegenstelling tot de amateurreeksen nog niet afgelast. “Nog niet. Vrijdag volgt misschien een nieuwe beslissing. Het verandert immers iedere dag”, stelt de curator. “Maar zaterdag staat de wedstrijd tegen KSK Heist al op het programma. Misschien wordt die nog uitgesteld door corona, indien niet willen de overnemers daar al aan de bak.”

Jongeren in eerste elftal

Met wie dat dan zal zijn is wat koffiedik kijken. KSV Roeselare heeft nu nog jeugdploegen in stelling, maar het ‘oudste’ team is de U17. Er zijn ook nog enkele beloften aangesloten bij de club, maar enkele van die jongens vonden ondertussen een andere ploeg en zijn daar aangesloten. Feit is dat de investeerders zelfs spelers zullen moeten meebrengen. KSV Roeselare heeft ondertussen één forfait in de Croky Cup en eentje in de competitie (wedstrijd tegen Mandel United) achter de naam staan.

Ondertussen zou ook nog een lokale overnemer zich gemeld hebben. “Dat klopt. Dat zijn West-Vlaamse mensen. Ik heb hen de prijs overgemaakt. Maar veel tijd rest er dus niet meer.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier