Curaremos haalt vaccinatiegraad van 100 procent

Curaremos.© foto Pieter Soenens
Curaremos.© foto Pieter Soenens
Redactie KW

In de assistentiewoningen van vzw Curando in de Kroonstraat in Tielt was de bereidwilligheid groot voor de coronaprik: elke resident werd ondertussen gevaccineerd.

In Curaremos zijn alle residenten al volledig gevaccineerd op 1 april. Ook de conciërge, woonassistent en vrijwilliger kregen intussen hun tweede prik. “Voorzichtigheid blijft uiteraard de norm, maar dankzij de hoge vaccinatiegraad hebben we toch een mooi vooruitzicht”, zegt woonassistent Annika Van Geyt. “Gezien gemeenschappelijke activiteiten niet konden plaatvinden, zette ik in op individuele begeleiding. Dat was nodig om de moraal hoog te houden.”

“Het één op één werken is heel zinvol voor de residenten en ook zelf haal ik er voldoening uit. Een gezelschapsspel, geheugentraining, bloemschikken, maar evengoed gewoon een warme babbel. Neerzitten en tonen dat je tijd hebt. Of wanneer buiten wandelen (even) niet meer kan, de residenten toch stimuleren tot beweging door met de ‘Curaremos-fit-o-meter’ doorheen het gebouw te stappen en elke spier eens te rekken en te strekken.”

“Alle residenten hebben hier hun eigen reden om gevaccineerd te worden. Dat gaat van ‘ik wil mijn naasten beschermen’ over ‘dit is de eerste stap naar onze vrijheid’ tot ‘ik wil zo rap mogelijk terug op de koffie met mijn buren in De Living’.”

Zelfstandigheid

De Living, dat is de ontmoetingsruimte op de hoogste verdieping van Curaremos. Gezellig ingericht met een zithoek en een bibliotheekkast vol boeken, tijdschriften, platen en CD’s. Er is altijd een gevulde frigo aanwezig en het uitzicht op het terras met zicht op de Poelbergsite is subliem. “In onze assistentiewoningen kan je terecht als 65-plusser. Je woont tussen leeftijdsgenoten, terwijl je toch je zelfstandigheid en privacy behoudt. Vzw Curando staat voor een vrij aanbod van een persoonlijk, maar volledig zorgtraject, zowel thuis als residentieel. Voor onze zorgvragers is het een meerwaarde, wanneer ze hulp nodig hebben, ze terecht kunnen bij Curando.”

“In Curaremos zijn er nog enkele assistentieflats beschikbaar. Er is keuze tussen 1 of 2 slaapkamers en al of niet een eigen balkon. Elke flat is aangepast aan de mogelijke behoeften van senioren. Zo zijn er geen drempels, is er een open douche, maar ook een noodoproepsysteem. Daarnaast hebben we ook een gemeenschappelijke badkamer voor professioneel gebruik beschikbaar.”

Info: www.curando.be .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten