Curando en buurtbewoners uit Ruiselede lanceren kerstcampagne

Curando wil niet alleen de oudere en minder mobiele mensen aanspreken maar de ruime buurt samenbrengen. (foto RV)
Redactie KW

Na de succesvolle campagne met ruim 100 zonnebloemen aan de voordeur, een initiatief vanuit Curando en de sociaal geëngageerde buren, staat nu weer een florissant initiatief in de pijplijn. Katrien Ally en Jan Listhaeghe, buren uit de Aalterstraat, en Indra Vanhulle, coördinator van DVC Den Tap, lanceren nu een kerstcampagne.

“Voor de 130 brievenbussen, die al een zonnebloem kregen, gaan we nu kerstlintjes maken voor boven de voordeuren”, leggen Indra Vanhulle en Jan Listhaeghe uit. “We denken aan maretak, skimmia, rozenbottel en in feite al wat mooi en decoratief is. Op een jute lintje van wel 1 meter breed en daarop de tekst ‘Zorgzame Buurt’. We willen daarmee de sociale verwevenheid opkrikken en mensen uit hun isolement halen. Met Den Tap en warme omgeving als motor. De mensen moeten zelf de stap zetten, wat niet altijd eenvoudig is.”

“We willen iedereen over de streep halen. De perceptie dat Curando er enkel is voor de ouderen en minder mobiele mensen is totaal fout. We willen de ruime buurt, die loopt nu vanaf Den Bek tot aan de voormalige Fijnproever die de Aalterstraat en zijstraatjes omvat, intenser integreren. De mensen meer samenbrengen met welk initiatief ook.”

“Suggesties zijn waardevol en omarmen we met de warmste gevoelens. Thuisblijven mag geen optie zijn. Een warme cohesie, solidariteit, zich maximaal gewaarderd voelen, er echt bijhoren weg van het isolement: dat zijn de doelstellingen van onze acties en projecten. En ja, we hopen dat ons werk inspirerend is voor andere delen van ons dorp. We zijn de promotor naar een zorgzame en humane buurt.”

“We voorzien het nodige materiaal samengesprokkeld te hebben tegen 3 december. Dan gaan we aan de slag: de creatieve aanpak, het maken en samenstellen van die 130 kleurige en oogstrelende kerstlintjes. Een werkje van een volle week, volgens onze planning, afhankelijk van het aantal helpende handen. En daarna gaan aanbellen aan alle woningen uit deze gezellige buurt rond epicentrum Den Tap.”

Ochtendwandeling

“In diezelfde logica was onze primeur, de ochtendwandeling van 7 oktober, met 44 deelnemers meteen een schot in de roos. Op de ontbijttafel lagen briefjes voor een evalutatie door de stappers zelf. De reacties waren allemaal lovend en daarom breien we er een vervolg aan. Met hetzelfde concept stappen we vanaf 7.45 uur en vanuit Den Tap op donderdag 25 november. Jean-Pierre Borremans zal ook dan weer een parcours uitstippelen en onze gids zijn over ruim 5 km. Ons enthousiasme werkt constructief.”

“We denken er aan om bijvoorbeeld zo’n wandelingen te doen vanuit de parochies Doom-en Kruiskerke. Alles met dat ene nobele doel voor ogen: een zorgzame sociale en hartverwarmende buurt”, aldus het sociaal gedreven stel, buur Jan en ‘Indra van den Tap’. Deelnemen aan de ochtendwandeling met ontbijt op donderdag 25 november kost amper 3 euro. Inschrijven in Den Tap, via 051 77 89 60 of indra.vanhulle@curando.be.

Schenkers gezocht

Den Tap en de groep medewerkers doet een beroep op de goodwill en gulheid van de medeburger. Graag een seintje als je decoratief plantmateriaal, welke soort ook, ter beschikking hebt voor de compositie van de ruim 130 lintjes in kerstsfeer. Contact met Jan via 0477 59 15 67 of jan.listhaeghe@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier