Cultuurdienst Moorslede heeft brochure voor seizoen 2020-2021 klaar

De voorstelling van de Cultuurbrochure gebeurde in G.C. De Bunder met schepen Nessim Ben Driss, Myriam Geldof, Johan Debrauwer en Sammy Vermeersch. Peter Schoutteten en Charlotte Eeckhout waren afwezig. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

De Moorsleedse cultuurdienst heeft haar programma voor het cultuurseizoen 2020-2021 helemaal klaar. “Ondanks de moeilijke periode waarin we nu leven, is het de dienst gelukt om een heel mooi programma samen te stellen”, aldus een tevreden cultuurschepen Nessim Ben Driss.

Door de coronacrisis zijn heel wat evenementen weggevallen. Toch bleef men bij de Moorsleedse cultuurdienst niet stilzitten. Achter de schermen werd de voorbije maanden werk gemaakt van de cultuurbrochure 2020-2021.

“Al voor de start van de coronacrisis stond er heel veel vast. We hebben intussen enkele evenementen moeten annuleren, maar veel voorstellingen kunnen toch gewoon plaatsvinden.” Nu is het vooral afwachten naar mogelijke veranderingen in de coronamaatregelen”, zegt Sammy Vermeesch van de cultuurdienst.

Ook schepen van Cultuur Nessim Ben Driss kijkt hoopvol vooruit wat het komende cultuurseizoen in Moorslede zal brengen.

“Ondanks de moeilijke periode heeft de dienst heel mooi werk geleverd om een boeiend programma samen te stellen.”

toegankelijk

Reeds voor de achttiende keer slaan de cultuurdienst en verschillende plaatselijke verenigingen de handen in elkaar om een gevarieerd cultuuraanbod tot bij het grote publiek te brengen. Onder andere de lokale muziekverenigingen en toneelgezelschappen pakken ook het komende jaar uit met een of meerdere voorstellingen.

“Opvallend in ons aanbod is het aantal komedievoorstellingen”, aldus Sammy. Zo komen onder andere Bert Kruismans en Steven Mahieu naar de gemeente voor een optreden.

“Dergelijke voorstellingen zijn heel toegankelijk. We merken dat de mensen echt wel vragen om zo’n leuke avond.”

Chris Lomme en Rapalje

De cultuurdienst wist ook enkel opmerkelijke namen te strikken. Op vrijdag 25 september komt Chris Lomme samen met de harenspelers naar GC De Bunder. De bekende actrice brengt een toneelbewerking van het boek ‘La vie devant soi’ van Emile Ajar. “We zijn ook blij dat de groep ‘Rapalje’ terug naar GC De Bunder komt. Bij een vorige passage waren de aanwezigen laaiend enthousiast.”

De groep Rapalje neemt het publiek mee naar de hooglanden van Schotland met de vurige doedelzak en gevoelige ballades. “Daarnaast hebben we ook verschillende familievoorstellingen waarvan gezinnen ongetwijfeld zullen genieten.” Het nieuwe cultuurseizoen start op 11 juli met de movie drive-in op de parking van G. C. De Bunder. Het volledige programma is nu al te vinden op de website van de gemeente Moorslede, de brochure wordt begin juli verwacht. Reserveren voor de evenementen kan telefonisch of via e-mail bij de cultuurdienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier