Cultuurcentrum Brugge lost eerste namen voor volgend seizoen

Los Lobos zanger en gitarist Cesar Rosas. © belga
Redactie KW

Over anderhalve week start de verkoop voor vijf culturele manifestaties in de Koninklijke Stadsschouwburg van Die Scone.

Normaal gezien maak het Cultuurcentrum Brugge tijdens de lente zijn programmering voor volgend seizoen bekend, maar de vraag is hoe zwaar de huidigelockdown light in september nog zal wegen op het maatschappelijk leven. “Vanaf het najaar hopen we de deuren van onze Koninklijke Stadsschouwburg en onze andere zalen opnieuw te kunnen openen”, zegt Filip Strobbe, directeur van het Cultuurcentrum Brugge. “Om deze vreemde periode te overbruggen, geven we iedereen graag in primeur al een voorproefje van ons nieuwe cultuurseizoen met vijf topnamen die onze Koninklijke Stadsschouwburg volgend seizoen zullen inkleuren.”

Zo staat op zaterdag 23 januari 2021 pianist Jef Neve geprogrammeerd. Samen met zes muzikanten brengt hij het programma ‘Mysterium’. De gebroeders Mich en Raf Walschaerts bundelen de krachten met de bigband Brussels Jazz Orchestra voor een culturele happening op donderdag 4 februari 2021. Voor de circusversie van ‘Le Sacre du Printemps’ van Igor Stravinsky moet je je op zaterdag 17 april 2021 naar de Stadsschouwburg begeven. Het Australische circusgezelschap Circa brengt dan een voorstelling op basis van voornoemd meesterwerk met een nieuwe compositie van Philippe Bachman.

Dinsdag 11 mei 2020 is de datum waarop Mila Rau, de Zwitserse regisseur en auteur die artistiek directeur is van NTGent, en zijn team ‘Antigone in de Amazone’ in de bonbonnière van Die Scone gaan opvoeren. “Ditmaal verwijlen ze in het oerwoud van de staat Para in Brazilië. Samen met inheemse mensen, activisten en acteurs uit Brazilië en Europa hertalen zij voornoemde Griekse tragedie tot een politieke ‘Antigone’ voor de eenentwintigste eeuw”, verduidelijkt Strobbe.

Meer muziek op vrijdag 14 mei 2021 in de Stadsschouwburg. Dan treedt Los Lobos er voor het voetlicht, de bekende Tex-mex band uit Los Angeles die al bijna vijftig jaar muziek maakt en niet vies is van muzikale uitstapjes richting blues, country, rock-‘n-roll, bolero en mariachi.

De voorverkoop voor deze culturele evenementen gaat om dinsdag 12 mei om 13 uur van start.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.