Cultuurcafé en jeugdhuis slaan de handen in elkaar in Izegem

Cultuurcafé De Leest en jeugdhuis De Tunne gaan nauwer samenwerken. V.l.n.r. Alexander Soenen, Francis Leman en Arton Verhaeghe. © Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Cultuurcafé De Leest en jeugdhuis De Tunne gaan in de toekomst samen evenementen organiseren. Het gaat om een samenwerking die eens andere en bredere doelgroepen naar beide locaties moet lokken. Nu vrijdag 29 november wordt de spits afgebeten met een concert van de eighties-band Krank in het JOC.

“We wisselden geregeld al eens materiaal uit met de mensen van het jeugdhuis en zo kwamen we op het idee om ook samen evenementen te gaan organiseren”, vertelt Francis Leman van het cultuurcafé. “We willen daar heel breed in gaan en een hele ruime doelgroep bereiken. Het beperkt zich dus zeker niet tot jongeren, maar we willen het opentrekken naar iedereen, van heel jong tot heel oud.”

Nu vrijdag 29 november zijn beide organisatoren aan een ‘testcase’ toe. Om 19 uur openen de deuren van het JOC in de Krekelstraat voor een eighties-avond. “We nodigen de new wave-band Krank uit en die gaat onder andere muziek van Joy Division spelen”, vertelt Francis. “Ideaal voor mensen tussen de 30 en 60 jaar. Onder andere Ricky Seynaeve van de Izegemse band Retired Punx maakt er deel van uit. Nadien is er ook nog een DJ-set van Zebedeus, die naast new wave ook alternatieve rock en punk zal spelen.”

Tickets in voorverkoop kosten 7 euro en 9 euro aan de deur.

Naast concerten dromen het cultuurcafé en het JOC ook van andere evenementen. “Denk maar aan een avondje stand-up comedy of een seniorennamiddag zodat we ook de oudere generatie kunnen bereiken”, zegt Francis. “De ene keer kan zoiets doorgaan in het cultuurcafé, de andere keer in het JOC. We gaan nu ons eerste evenement in goede banen leiden en achteraf goed evalueren. Eens dat gebeurd is, kunnen we beginnen denken aan nieuwe evenementen.”

Pekkersfest

Ondertussen broedt Francis nog op een ander concept voor in de zomer, maar dan enkel vanuit het cultuurcafé. “In juli en augustus pakken we op woensdag terug uit met onze terrasconcerten, maar daarnaast pakken we op vrijdag 31 juli ook uit met het festival Pekkersfest. Hoofdact die dag wordt de Engelse band The Bollock Brothers. Supportacts zijn Escape Elliot uit Lendelede en de Retired Punx uit Izegem. Het festival zal gratis zijn. Los daarvan werk ik ook aan een nieuwe formule om in de zomer elke zaterdag opkomend talent een kans te geven. Dat kan gaan van beginnende bands tot comedians die een podium zoeken. Wie interesse heeft, mag contact opnemen via info@cultuurcafedeleest.be.” (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier