Cultuurcafé De Leest in Izegem pakt uit met EK op groot scherm

Francis Leman organiseert ook weer terrasconcerten in Cultuurcafé De Leest. (foto Frank)© Frank Meurisse
Francis Leman organiseert ook weer terrasconcerten in Cultuurcafé De Leest. (foto Frank)© Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Nu er weer stilaan wat meer mag blijft ook cultuurcafé De Leest niet achter. Uitbater Francis Leman pakt niet alleen uit met een EK-scherm waar hij alle matchen van de Rode Duivels op uitzendt, maar heeft ook een mooie affiche klaar voor zijn traditionele terrasconcerten in juli en augustus.

“We hebben even overwogen om buiten een scherm te plaatsen, maar dat bleek uiteindelijk niet werkbaar”, zegt Francis. “Daarom kiezen we voor een formule binnen op groot scherm waar de match via beamer aan goede kwaliteit geprojecteerd wordt. Mensen kunnen de drie groepswedstrijden van de Belgen tegen Rusland, Denemarken en Finland volgen. Als we doorstoten zenden we ook die matchen uit, hopelijk een iets grotere formule. Wie wil langs komen, reserveert een tafeltje van 4 personen voor 40 euro. Inbegrepen zijn 12 drankbonnetjes van 2,20 euro en acht hotdogs. Aan de prijs krijg je volgens ons waar voor je geld. De tafeltjes gaan vlot, dus we raden aan vlug te reserveren.”

Terrasconcerten

Het cultuurcafé pakt ook deze zomer uit met een reeks terrasconcerten, met het podium op een nieuwe plaats. “Er is sowieso elke woensdag een concert, met daarnaast enkele andere losse data”, zegt Francis. “We hebben opnieuw enkele mooie namen kunnen strikken. Zo was Peter Slabbinck van Red Zebra zelf vragende partij om hier op 31 juli op te treden met het nieuwe akoestische concept ZebraLamaWonderJohn met nummers van De Lamas, The Boy Wonders en The John Lennon Rifle Club, drie bands waar hij zelf nog actief in was.” De aftrap staat voor 1 en 2 juli gepland. “Normaal zou er op Pinksteren Pinksterpop zijn, maar door corona zijn die concerten in een organisatie van het diensten- en cultuurcentrum verplaatst”, zegt Francis. “Op 1 juli komt Whocat jazzy pop brengen en op 2 juli verwelkomen we gitaarvirtuoos René Calvin, die Afro-Braziliaanse jazz brengt. De opbrengst van deze concerten gaat naar voedselbank De Stamper.”

Marino punk

Komen verder nog langs: accordeonist Marino Punk op 3 juli om 16 uur, The Basscats XL met negenkoppige bezetting op 10 juli en Boom’n van de weireld op 14 juli. “Die laatste band brengt een mix van Nederwest-Frans-Vlaams”, lacht Francis. Op 16 juli komt huisband Retired Punx langs, op 17 juli is er hardrock met The Rockefella’s, op 21 juli een nog nader te bepalen groep en op 28 juli is e de blues en americana van Ann Lee.

“Als we doorstoten, dan gaan we voor een nog grotere formule”

Op 31 juli volgt dan ZebraLamaWonderJohn. Op 4 augustus brengt Wofman Jack rock uit de seventies, op 7 augustus komt de West-Vlaamse puntdichter Denis Nowé langs en op 14 uur augustus is er een concert van het Limburgse Zombikini. Op 18 augustus zijn er covers (voornamelijk disco) van The New Seventies Band en op 21 augustus verwelkomt het café Flat Band met als special guest entertainer Pancrase. Afsluiten gebeurt op 25 augustus met Franse covers van Les Sacs à Sacs.

Reserveren voor zowel het EK-scherm als de terrasconcerten kan via www.cultuurcafedeleest.be . De concerten kosten telkens 5 euro per persoon.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.