‘Culture is Food’ pakt kansarmoede aan in Kuurne

Anne De Meester (links) en kunstenares Julie De Bleeckere (rechts) willen kansarme kinderen helpen (BRU)© BRU
Anne De Meester (links) en kunstenares Julie De Bleeckere (rechts) willen kansarme kinderen helpen (BRU)© BRU
Redactie KW

Wie af wil van het klassieke blauwe wegwerp mondmasker, zit voortaan goed bij de Kuurnese Cultuurraad. Deze biedt sinds begin maart een gamma van 120 verschillende ontwerpen aan op de eigen website. Bovendien steun je bij de aankoop meteen ook de actie ‘Culture is Food’. ¨Per verkochte mondmasker schenken we één schoolmaaltijd aan een kansarm kind uit Kuurne.”

Begin dit jaar vroeg de Kuurnese Cultuurraad de Kuurnenaars om zich van hun creatiefste kant te laten zien en een mondmasker te ontwerpen. Kuurne reageerde massaal. In totaal werden honderdtwintig verschillende ontwerpen ingestuurd. Een kleine bloemlezing: naast ontwerpen van Ever Meulen, Nesten (oud werk) en Riki en Pascal Buyse maakten ook de figuurtjes Cor en Ona van burgemeester Francis Benoit hun opwachting.

De bezieler van “Culture is Food” is kunstenares en lid van de cultuurraad Julie De Bleeckere, die zo de lokale cultuur wil promoten én minderbedeelde kinderen in Kuurne wil helpen. “Het afgelopen jaar was het organiseren van activiteiten door de cultuurraad er niet bij”, aldus Julie De Bleeckere. “Daardoor was er veel tijd om na te denken. Toen ik even geleden het idee lanceerde van “Culture is Food” was iedereen van de cultuurraad meteen dol enthousiast. Ook de gemeente was meteen bereid om zijn schouders onder dit initiatief te steken. Van zodra onze website van “Culture is Food” online ging kwamen al snel de eerste ontwerpen binnen. Zowel verenigingen, kinderen als enkele bekende namen stuurden daarbij één of meerdere ontwerpen in. In totaal mochten we 120 verschillende mondmasker ontwerpen ontvangen, die sinds 1 maart allemaal te bewonderen en te koop zijn op onze website.” Wie mondmaskers aankoopt op de website van de actie “Culture is food” steunt kinderen die het minder breed hebben en school lopen te Kuurne. Zij krijgen een gratis maaltijd op school.

12 euro per stuk

“Wie een mondmasker aankoopt via onze website krijgt sowieso een collector ’s item in handen”, stelt Anne De Meester van de Cultuurraad, “Personen die de site reeds bezochten zullen ongetwijfeld gemerkt hebben dat het thema ‘ezel’ er goed op vertegenwoordigd is. We kregen eveneens de toestemming van de familie van wijlen karikaturist Nesten om een drietal mondmaskers te voorzien met een ontwerp van zijn hand. Alle mondmaskers zijn zowel te verkrijgen in kinder- als volwassenen uitvoering en kosten 12 euro per stuk. Voor die prijs worden ze na online betaling tevens in een omslag in uw brievenbus thuis afgeleverd. Voor de productie van de maskers slaan we de handen in elkaar met het Kuurns bedrijf Bleu Label uit de Boudewijnstraat. We hopen alvast met onze actie minimum zo’n 2000 euro te kunnen ophalen”.

Wie één van de ingestuurde ontwerpen wenst te bestellen kan dit nog doen tot en met 18 april. In alle mondmaskers kan een filter geplaatst worden. Ze kunnen ook mee in de was. Wie een originele selfie post van zijn mondmasker met de hashtag #cultuurinkuurne komt in de galerij terecht op de Facebookpagina van de cultuurraad.

(BRU)

Bestellen kan via de website culture-is-food.be/shop.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.