Cult Social uit Torhout organiseert oldtimermeeting

Een bestuursdelegatie van Cult Social met de vele vrijwilligers voor de benefiet 'Cars for Go-carts'. © Foto JS
Johan Sabbe

Op zondag 20 mei van 10 tot 17 uur organiseert de vzw Cult Social de oldtimermeeting ‘Cars for Go-carts’. Met de opbrengst worden projecten gesteund in Tordale en OptimaT. Een zestigtal vrijwilligers werkt mee.

Er wordt specifiek geld ingezameld voor enerzijds de aankoop van go-carts voor de jeugdwerking van Tordale en anderzijds de aankoop van een stretchtoestel voor het toeleveringsbedrijf OptimaT.

Cars for Go-carts wordt een evenement waarbij je je langs Route 66 in de Verenigde Staten zult wanen”, zegt Ruben Veramme, de voorzitter van Cult Social. “Route 66 was de historische autoweg die startte in Chicago en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica nabij Los Angeles. We zorgen op 20 mei voor prachtige wagens van vóór 1987, typische Amerikaanse food en heel wat randanimatie. Voorts zal iedereen kunnen genieten van live muziek met Ann Lee, The Billygoat Riders en Danny and the Smoking Guns. Zullen ook van de partij zijn: de Haircrew Barbershop, de Woodland Cigar Club, Ground Control-ginbar, ons huisbier De Poes in de M2C2-streekbierenbar en wijnbar Tezauro.”

De kinderen komen ruim aan hun trekken met springkastelen, grime, make-up, diverse knutselhoeken en noem maar op.

Toegangsprijs 5 euro

Cars for Go-carts start in de voormiddag met een korte oldtimerrit van Torhout naar Lichtervelde met enkele jongeren van De Bielzen uit Tordale. Er wordt vanaf 7.30 uur aan het hoofdgebouw van Tordale in de Bruggestraat verzameld. Omstreeks 8.15 uur vertrekt de colonne voor een tocht van een uurtje. De aankomst op de terreinen van OptimaT in Lichtervelde is omstreeks 9.30 uur voorzien. De bemanning van de eerste vijftig wagens die met een jongere van De Bielzen aan de rondrit deelnemen, krijgt bij de aankomst in OptimaT gratis een uitgebreid Amerikaans ontbijtbuffet aangeboden.

Alle geïnteresseerden zijn tussen 10 en 17 uur welkom voor de oldtimermeeting op het domein van OptimaT. De toegangsprijs bedraagt 5 euro (kinderen tot 12 jaar gratis). Iedereen kan er van de vele animatie, de vrolijke muziek en het lekkers genieten.

“Uiteraard hopen we op heel wat belangstelling”, zegt Ruben. “We zijn de zowat zestig vrijwilligers enorm dankbaar voor hun bereidwilligheid om dit evenement te ondersteunen. We zullen hen uit dank tijdens de benefiet verwennen met soep en boterhamtorens van soepbar Kroeton.” (JS)

Voor info: www.cultsocial.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.