Culinaire verwenpakketten voor zorgpersoneel AZ Groeninge

Matthias Speybrouck (links) en Felix François. © EDB
Redactie KW

De vzw Café Paté wil 850 culinaire verwenpakketten verdelen onder het zorgpersoneel van AZ Groeninge en doet hiervoor een beroep op iedereen die de zorgverleners een warm hart toedraagt.

“Onze restaurants worden hard getroffen en we moeten met z’n allen in ons kot blijven, maar dit wil niet zeggen dat we er geen goesting meer in hebben”, luidt het bij de vzw. “Gastvrijheid, lekker eten en drinken serveren stroomt nu eenmaal door onze aderen”, stelt Felix François van restaurant Het Vliegend Tapijt.

De chefs van het collectief Café Paté willen niet bij de pakken blijven zitten en slaan de handen in elkaar om vanuit hun kot de vele verzorgers en dokters die elke dag in de weer zijn om het virus te bestrijden een hart onder de riem te steken.

Pakketten doneren

De chefs willen 850 culinaire verwenpakketten voor twee personen schenken aan zorgpersoneel. Daarvoor doen ze een beroep op iedereen die de zorgverleners een warm hart toedraagt. Op www.cafepatevzw.be kan je pakketten reservereen aan 10 euro. “Per gedoneerd pakket doet Café Paté er nog eens 5 euro bovenop om de volledige kost te dekken”, zegt Matthias Speybrouck van restaurant Va et Vient. Dirkjan Decock van restaurant Taste and Colours voegt er nog aan toe dat er vanaf 15 pakketten een factuur kan opgemaakt worden voor bedrijven. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier