Crystal Moon op tweedaagse Marktrock Poperinge

© LB
Redactie KW

De 34ste editie van het stadsfestival Marktrock Poperinge, op 28 en 29 augustus, wordt een tweedaagse. De organisatoren maakten bekend dat Crystal Moon op vrijdagavond op het podium zal staan.

Crystal Moon is de tweede band die vrijdagavond op het podium van Marktrock Poperinge zal staan, voordien werd SONIC//FLOW al bekend gemaakt. “Crystal Moon werd in 1998 onder de doopvont gehouden en kent intussen een hele rijke geschiedenis. De band is op heden een coverband van zes muzikanten met het hart voor muziek op de juiste plaats.”

Liefde te groot

“Crystal Moon ontstond destijds als rock-coverband en in de toenmalige samenstelling speelde de groep nummers uit de jaren zeventig , tachtig en negentig op diverse podia doorheen Vlaanderen. Door de jaren heen werd constant gesleuteld aan de muzikale meerwaarde en eigen identiteit van de groep. Dit ging gepaard met een aantal interne verschuivingen op vlak van zowel repertoire als van bandleden. In 2004 besloot Crystal Moon eventjes van het toneel te verdwijnen en de kans te wagen zich verder te profileren als ‘de rock-coverband’ bij uitstek”, klinkt het bij Marktrock Poperinge.

In 2010 stond Cyrstal Moon op het zijpodium van Marktrock Poperinge. “In 2016 kwam de groep in een impasse en dreigde ‘Crystal Moon’ van de muziekkaart te verdwijnen. Maar de liefde voor Crystal Moon was zodanig groot bij de overblijvende muzikanten dat ze alles in het werk stelden om uit die impasse te geraken. Een maand na de ‘split’ stonden ze met nieuwe , gedreven muzikanten terug op de Vlaamse podia met een vernieuwde playlist , die niet enkel rockmuziek brengt , maar muziek die zowel jong en oud kan bekoren. Sedert 2016 toert Crystal Moon in de huidige bezetting en met de huidige sound.”

‘End of the road’

In 2020 blaast coverband Crystal Moon 22 kaarsjes uit en dat willen ze vieren met een vernieuwde show ‘End of the road’. ‘Het wordt meteen ook de laatste show, want Crystal Moon neemt afscheid van 22 jaar entertainment. Met ‘End of The Road’ willen ze nog één jaar knallen met een spetterende show. 10 jaar later staan ze terug op Marktrock Poperinge en mogen ze in schoonheid afscheid nemen.” (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier