Cruiseschip met alle passagiers vertrokken uit Zeebrugge

Vier mensen verbleven in quarantaine op het schip. © Foto Kurt
Redactie KW

Woensdagavond is het cruiseschip met vier quarantainepatiënten vertrokken vanuit Zeebrugge. Dat meldt de haven van Zeebrugge. De passagiers en bemanning moesten bij het aanmeren in Zeebrugge aan boord blijven omdat er mogelijk passagiers besmet waren met het coronavirus. Uiteindelijk moesten er vier mensen in quarantaine blijven op het schip.

Het cruiseschip Aidamar dat woensdag aanmeerde in Zeebrugge is ‘s avonds, met wat vertraging, vertrokken richting Rotterdam. De gouverneur van West-Vlaanderen had bij aankomst van het schip de passagiers verboden van boord te gaan omdat er een mogelijke coronabesmetting aan boord was. Een van de passagiers was in aanraking gekomen met iemand die positief had getest op het virus.

Uiteindelijk werden vier passagiers uit voorzorg in quarantaine geplaatst en kon de rest van de passagiers afstappen. Alle passagiers zijn woensdagavond samen vertrokken richting Rotterdam nadat ze een uitstap hadden gemaakt naar Brugge. Volgens de gouverneur zou de incubatieperiode van de vier quarantainepatiënten intussen voorbij zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier