Crowdfunding voor elektrische duofiets

© (Foto CLY)
Redactie KW

Tijdens de lockdown werd duidelijk dat behoorlijk wat kwetsbare mensen geïsoleerd leven en door ouderdom of beperking minder een beroep kunnen doen op een netwerk.

Aan die toestand wil woonzorgcentrum Rozenberg iets doen en zo streven naar een warm Oostrozebeke. Het opzet bestaat erin om kwetsbare personen opnieuw te laten bewegen door te fietsen en ze zo uit hun sociaal isolement te halen.

Via crowdfunding van G-sport, waarvoor het project van de sociale dienst geselecteerd werd, wil de sociale dienst een bijkomende elektrische duofiets aankopen. De fietsen zullen ontleend kunnen worden via het deelfietsensysteem dat toegankelijk is voor mensen met een beperking en hun ‘fietsmoatjes’.

Wie voor dit project een bijdrage wil leveren kan dit rechtstreeks via de website. Bij giften vanaf 40 euro wordt een fiscaal attest afgeleverd.

Steunen kan ook door tijdens de braderie van 2 oktober versgebakken wafeltjes te kopen van het woonzorgcentrum en ook tijdens de voorstelling van de vernieuwde dorpskern. Voor meer info kan men terecht bij Kimberley Hoorne op 056/671497. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.