https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Crowdfunding om nieuwe brouwerij in te richten

Tim Vandenberghe (l) en Bert Deprez bij hun mobiele bar, hier aan de stop in Sint-Denijs. © GJZ
Redactie KW

Vorige zaterdag trokken Tim Vandenberghe en Bert Deprez naar de verschillende deelgemeenten om er te trakteren op een biertje. Zo wilden ze toch een beetje het streekbierenfestival tot bij de mensen brengen. Tegelijk brachten ze zo de crowdfunding om hun brouwerij in te richten onder de aandacht.

Normaal moest vorig weekend de 20ste editie van het Internationaal Streekbierenfestival doorgaan. Het Toyeplein bleef echter leeg. De organisatoren hadden al een tijdje terug besloten deze editie te annuleren door de coronacrisis.

Tim Vandenberghe (33) en Bert Deprez (38) van De Circus Brouwerij meenden er goed aan te doen om de Zwevegemnaars te trakteren op een biertje om het gemis aan het festival een beetje te verzachten. “We stonden aan de kerken in de vier deelgemeenten telkens een half uurtje om te eindigen aan onze in opbouw zijnde brouwerij op de Transfosite. Wie een glas meebracht kreeg het gratis gevuld met een pils of een Piccolobier“, vertelt Tim.

Wij gingen een kijkje nemen bij de start van hun ‘bierronde’ aan de kerk in Sint-Denijs. Zonder echt veel publiciteit te maken kwamen toch makkelijk een dertigtal mensen van het gerstenat genieten. Het was het begin van een geslaagde dag.

Crowdfunding

Uiteraard liet het tweetal niet na een beetje publiciteit te maken voor de crowdfunding die momenteel loopt. “We zijn volop een oude loods aan het verbouwen op de Transfosite. We hadden graag al geopend, maar door corona liepen de verbouwingen vertraging op. Nu plannen we de officiële opening halfweg januari volgend jaar.”

In de nieuwe brouwerij zal er ook een proeflokaal ingericht worden. Om deze degelijk in te richten heeft men nog wat geld te kort. “Zo hebben we nog een driedeurskoelkast, drie serveertanks, een tapinstallatie uit loodgietersbuizen en een toogmeubel uit steigerhout nodig”, vertelt Bert Deprez.

In totaal gaat het over 15.000 euro waarvan er nu al bijna 10.000 binnen is. Er zijn diverse formules mogelijk om de jonge bierbrouwers te steunen. Daarvoor verwijzen we graag naar hun website circusbrouwerij.be (GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.