Crowdfunding na brand in pannenkoekenfabriek Beauvoorde levert meer dan 6.000 euro op

Alleen maar blije gezichten bij de overhandiging van de cheque. © JH
Redactie KW

Een crowdfundingsactie na de verwoestende brand in de voormalige fabriek van het Beauvoords Pannenkoekenhuis heeft meer dan 6.000 euro opgeleverd. “We zijn ongelofelijk ontroerd met alle steun die we krijgen”, zegt Frederik Seynaeve.

Maandagavond 27 januari brak een zware brand uit in de voormalige fabriek in de Wulveringemstraat in Beauvoorde. Daar werden vroeger de bekende pannenkoeken gemaakt maar sinds enige tijd is ze eigendom van Frederik Seynaeve en Ann Vandecasteele. De loods diende als hobbyruimte waar er gesleuteld werd aan oldtimers. Maar ze werd ook gebruikt als opslagplaats voor het speelgoed van kinderen Siebe (13) en Luna (11). Door de brand was zo goed als alles vernield. Buurman en goede vriend Miguel Vercoutter (39) zette na de brand meteen een crowdfundingsactie op poten. Die leverde de mooie som op van 6.137 euro en de cheque werd intussen overhandigd aan het gezin.

Alle beetjes helpen

“We hadden ons als doel gesteld om 10.000 euro op te halen in een maand tijd”, zegt Miguel. “Op voorhand wisten we al dat dit moeilijk zou zijn en we zouden al tevreden zijn met 1.000 euro. Het is meer dan 6.000 euro geworden op enkele weken tijd en daar zijn we héél tevreden mee. Zeker de begindagen na de brand kwamen er heel veel giften binnen. Van mensen die Frederik en Ann kennen, maar ook van onbekenden voor hen.”

“Zelf werk ik bij Duco in Veurne waar 160 man werkt. Aan de eettafels ging het wel eens over die brand. Heel wat werkmakkers hebben dan ook hun steentje bijgedragen en daarvoor ben ik hen, en iedereen die stortte, ongelofelijk dankbaar. Alle beetjes helpen voor Ann en Frederik. Na zo’n brand wordt je snel geconfronteerd met de financiële gevolgen. De verzekering komt misschien tussen, maar ze moesten ook snel kosten maken om bijvoorbeeld de gas opnieuw te laten aansluiten door een loodgieter, die zelfs nieuwe leidingen moest leggen. Het geld kunnen ze dus zeker goed gebruiken en zal goed gebruikt worden. We blijven helpen waar we kunnen, bijvoorbeeld met het opkuisen in de loods.”

Het huis werd volledig vernield door de brand.
Het huis werd volledig vernield door de brand.© foto a-JH

Frederik en Ann zijn overdonderd door de steun die ze kregen. “Het is ontzettend hartverwarmend”, zegt Frederik. “Zelfs heel wat mensen die we totaal niet kenden doneerden iets. Je zou denken dat dit in deze tijden niet meer kan, maar zo zie je maar. We kunnen de steun ook goed gebruiken wat we hadden al heel wat kosten met containers, de gas en de elektriciteit.”

“Nu is het wachten tot de afbraakwerken kunnen beginnen en daarna moet de heropbouw starten. Omdat het gebouw beschermd erfgoed moet alles exact terug her opgebouwd worden zoals het was. We hebben de hoop dat dit in het najaar kan gerealiseerd worden. Voor ons is het moeilijk nu om het verwoest gebouw nog te zien, het blijft erg emotioneel. Maar zo’n steunacties geven ons heel veel moed”, besluit Frederik. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier