Crowdfunding Boven De Wolken even offline door overrompeling, maar steunen kan nog steeds

© vzw Boven De Wolken
Phebe Somers

Het is de droom en de nachtmerrie van elke actievoerder: een enorme overrompeling aan steun. Dat was het geval voor de inzamelactie van Boven De Wolken. Woensdag om 20 uur begaf hun crowdfundingpagina het door een massa donaties die allemaal op hetzelfde moment binnenkwamen. De website staat nog steeds niet terug online, maar gelukkig zijn er nog andere manieren om een gift te doen.

Na het goeie nieuws dat ze bijna de helft van het beoogde bedrag hadden ingezameld schoot Vlaanderen pas écht wakker. “Heel wat nieuwsmedia verstuurden woensdagavond pushberichten naar hun abonnees en de oproep om een gift te doen kwam ook in verschillende nieuwsuitzendingen,” vertelt Anneleen. “Wat natuurlijk fantastisch is, ik kan niet verwoorden hoe dankbaar we iedereen zijn. Maar toen iedereen massaal naar de crowdfundingpagina begon te surfen zijn de servers doorgebrand en ging het licht uit. De nachtmerrie van iedereen die zo’n actie op poten zet.”

Laatste update voor de crash: 313.000 euro

Intussen zijn er tien medewerkers van Koalect al een dag en twee nachten non-stop bezig om de website terug online te krijgen, voorlopig zonder succes. Daarom heeft Anneleen geen idee hoeveel giften er intussen zijn. “We hebben in tussentijd wél een QR-code online gezet waarmee mensen gewoon via onze bankrekening een donatie kunnen doen. De giften gaan zo zeker door, maar we kunnen het zelf niet zien”, klinkt het.

Bij de laatste stand van zaken, voordat het platform crashte, stond te teller op 170.000 euro. De sms-actie kan wel nog opgevolgd worden, via die weg is er al bijna 143.000 euro binnen.

Grotere piek dan bij Rode Neuzendag

De pagina wordt beheerd door Koalect, hetzelfde bedrijf dat ook de inzamelacties van oa. Rode Neuzendag, Rode Kruis Vlaanderen… tot een goed einde brengt. Daar had Anneleen dus ook vertrouwen in. “Ik denk gewoon dat ze het een beetje hebben onderschat. Volgens een van de medewerkers was de grootste piek bij de Rode Neuzendag half zo groot niet als bij ons woensdagavond. Gek hé, hoe hard ons initiatief leeft bij de mensen, echt zo mooi om te zien.”

Steunen kan dus nog steeds via sms: stuur BDW naar 4330 en doneer zo 1 euro. Voor grotere giften kan je rechtstreeks op de bankrekening van Boven De Wolken storten via het rekeningnummer BE04 0018 2478 6531 – BIC: GEBABEBB of via de onderstaande QR-code.


Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.