Crossduatlon Westrozebeke anderhalve maand opgeschoven

Laurens Terryn, Bene Pype en Stijn Verstraeten foto JCR©JOKE COUVREUR
Laurens Terryn, Bene Pype en Stijn Verstraeten foto JCR©JOKE COUVREUR
Redactie KW

De organisatie van de jaarlijkse crossduatlon in Westrozebeke heeft zijn wedstrijd verplaatst van zaterdag 30 januari naar zaterdag 13 maart. “Met zicht op een versnelde vaccinatiecampagne hopen we dat deze datum wel haalbaar is.”

De voorbije jaren liepen en fietsten er telkens enkele honderden deelnemers het nieuwe sportjaar in tijdens de crossduatlon in Westrozebeke. Een nieuwe editie stond op de agenda op zaterdag 30 januari, maar ook hier gooit corona roet in het eten. “Zoals we gevreesd hadden, werden er geen versoepelingen aangekondigd. Er is nog geen perspectief wanneer we opnieuw wedstrijden kunnen laten doorgaan”, aldus Bene Pype van de organisatie.

De crossduatlon van 30 januari wordt afgelast en verplaatst naar zaterdag 13 maart. “Met zicht op een versnelde vaccinatiecampagne hopen we dat deze datum wel haalbaar is, maar ook dat valt natuurlijk nog af te wachten.”

De duatlon in Westrozebeke behoort dit jaar voor het eerste tot de Cross Duatlon Series, een criterium waarbinnen verschillende grote crossduatlons vallen. “Voor ons is dat een geweldige opsteker. Nu zullen er nog meer echte toppers naar Westrozebeke komen, dat merkten we nu al aan de inschrijvingen”, besluit organisator Bene Pype. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.