Crisisopvang voor Oekraïense gezinnen in De Haan sluit de deuren

Foto op het moment dat de eerste vluchtelingen hun intrek namen in het hotel. © (Foto WK)
Redactie KW

De gemeente De Haan ving sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heel wat vluchtelingen op in hotel ‘t Bosje. Omdat deze intussen bijna allemaal andere huisvesting gevonden hebben, sluit de crisisopvang nu zijn deuren.

Op 15 november beëindigde de gemeente De Haan het huurcontract met hotel ’t Bosje aan de Wenduinesteenweg. De gemeente huurde sinds dit voorjaar het volledige hotel af om er Oekraïense vluchtelingen onder te brengen, maar nu verbleef er nog slechts één Oekraïense man in het hotel. “Het was dus niet meer zinvol om het hotel nog te huren”, aldus burgemeester Wilfried Vandaele.

Overgangsoplossing

Eigenlijk was ’t Bosje een overgangsoplossing, want het was de bedoeling dat de Oekraïense gezinnen op de huurmarkt zelf huisvesting zouden zoeken. Dat is allemaal goed verlopen.

Sommige gezinnen verhuisden naar andere gemeenten, 72 mensen verblijven nog op het grondgebied van De Haan, meestal in een huis of appartement dat ze huren.

Vrijwilligers

Burgemeester Wilfried Vandaele: “Heel wat vrijwilligers spanden zich de voorbije maanden in om te helpen met de opvang en de begeleiding van de vluchtelingen. Zij verrichtten schitterend werk.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.