Volgens de nieuwe richtlijnen zijn verplaatsingen met auto voor recreatieve activiteiten voortaan toegelaten voor "gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar". Die regel geldt ook voor personen met beperkte mobiliteit, zoals ouderen, en voor begeleiders van personen met een fysieke of mentale beperking. Tot nu toe was het verboden om met de wagen naar een park te rijden. "Met de wijziging spelen we in op gezinnen die in de stad wonen en geen park bij hen in de buurt hebben", zegt Yves Stevens, de woordvoerder van het crisiscentrum. "Zij zullen nu een beperkte verplaatsing kunnen maken tot aan een park om daar te gaan fietsen of wandelen."

De afstand die met de wagen wordt afgelegd, moet wel beperkt blijven. "Het is nog altijd niet de bedoeling dat mensen een grote afstand afleggen om in de Ardennen of aan zee te gaan wandelen", zegt Stevens.

Afstand bewaren

Door de gewijzigde richtlijnen worden ook de toegelaten activiteiten in de parken en bossen lichtjes uitgebreid. Voortaan luidt de regel dat "enkel rijwielen (met inbegrip van elektrische fiets) en niet gemotoriseerde voortbewegingstoestellen" gebruikt kunnen worden, zo staat in de FAQ die het crisiscentrum publiceerde. Skaten en skeeleren, bijvoorbeeld, is dus toegelaten. Er moet wel nog altijd voldoende afstand worden gehouden in de parken en bossen. Bovendien blijft het de bedoeling dat mensen er enkel naartoe trekken voor fysieke activiteiten, waarna er onmiddellijk naar huis moet worden teruggekeerd. Zitten, picknicken of zonnebaden blijft dus verboden. Daarbij wordt wel tolerantie aan de dag gelegd voor zwangere vrouwen en ouderen. Ook voor mensen met een beperkte mobiliteit of een mentale handicap moet de maatregel minder strikt worden toegepast.

(BELGA)

Voor meer relevante informatie, zie ook Belgische autosite

Volgens de nieuwe richtlijnen zijn verplaatsingen met auto voor recreatieve activiteiten voortaan toegelaten voor "gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar". Die regel geldt ook voor personen met beperkte mobiliteit, zoals ouderen, en voor begeleiders van personen met een fysieke of mentale beperking. Tot nu toe was het verboden om met de wagen naar een park te rijden. "Met de wijziging spelen we in op gezinnen die in de stad wonen en geen park bij hen in de buurt hebben", zegt Yves Stevens, de woordvoerder van het crisiscentrum. "Zij zullen nu een beperkte verplaatsing kunnen maken tot aan een park om daar te gaan fietsen of wandelen."De afstand die met de wagen wordt afgelegd, moet wel beperkt blijven. "Het is nog altijd niet de bedoeling dat mensen een grote afstand afleggen om in de Ardennen of aan zee te gaan wandelen", zegt Stevens.Door de gewijzigde richtlijnen worden ook de toegelaten activiteiten in de parken en bossen lichtjes uitgebreid. Voortaan luidt de regel dat "enkel rijwielen (met inbegrip van elektrische fiets) en niet gemotoriseerde voortbewegingstoestellen" gebruikt kunnen worden, zo staat in de FAQ die het crisiscentrum publiceerde. Skaten en skeeleren, bijvoorbeeld, is dus toegelaten. Er moet wel nog altijd voldoende afstand worden gehouden in de parken en bossen. Bovendien blijft het de bedoeling dat mensen er enkel naartoe trekken voor fysieke activiteiten, waarna er onmiddellijk naar huis moet worden teruggekeerd. Zitten, picknicken of zonnebaden blijft dus verboden. Daarbij wordt wel tolerantie aan de dag gelegd voor zwangere vrouwen en ouderen. Ook voor mensen met een beperkte mobiliteit of een mentale handicap moet de maatregel minder strikt worden toegepast.(BELGA)Voor meer relevante informatie, zie ook Belgische autosite