Crisiscel AZ WEST Veurne beslist dinsdag of er extra coronamaatregelen nodig zijn in ziekenhuis

Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

In het Veurnse ziekenhuis AZ West heeft men al de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om goed voorbereid te zijn op het stijgende aantal coronabesmettingen en het aantal personen dat daardoor in het ziekenhuis belandt.

Stafmedewerker Communicatie Delphine Deneir deelt mee dat er momenteel 10 patiënten met COVID-19 zijn opgenomen waarvan er 3 op de COVID-Intensieve Zorgen (IZ) liggen. Het gaat hoofdzakelijk om patiënten (van diverse leeftijd) die al gevaccineerd waren.

Geplande ingrepen gaan door

“We hebben onze voorzorgen genomen en opnieuw een volledige afdeling vrijgemaakt voor COVID-19-patiënten. Concreet betekent dit dat er daardoor 24 bedden beschikbaar zijn op de gewone COVID-afdeling en 6 op IZ. Om het haalbaar te houden voor het personeel dat op IZ werkt, wordt nu wel gevraagd om de ingrepen voor IZ maximaal te spreiden. Maar voorlopig blijven alle geplande ingrepen wel doorgaan.”

“Volgende week dinsdag op de crisiscel zullen er misschien andere dingen beslist worden. Momenteel wordt er bekeken of het nodig zal blijken en vanaf welke drempel er eventueel extra acties zullen worden genomen worden. Het interne mondmaskerbeleid is verstrengd: zo moeten de medewerkers van de spoedafdeling FFP2-maskers dragen en verder moeten alle administratieve medewerkers, bezoekers en patiënten een chirurgisch masker blijven dragen. Consultaties bij onze artsen kunnen enkel na afspraak. Bezoek is nog altijd toegelaten tussen 14 en 20 uur. Patiënten mogen vergezeld worden van maximum één begeleider.”

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier