Creo Roeselare opent nieuw opleidingscentrum van een miljoen euro

Minister Nathalie Muylle knipt het officiële lintje door. (foto sb) © Stefaan Beel
Peter Soete

Creo Roeselare opende in de Roeselaarse bedrijvenzone Haven op de campus ROC een nieuw opleidingscentrum van 1.000 m². De nieuwbouw sluit aan bij het bestaande opleidingscentrum waardoor er nu een technische opleidingssite van meer dan 3.000 m² is.

De nieuwbouw van de campus ROC is meer dan 1.000 m² groot en vormt samen met het bestaande gebouw een technisch opleidingscentrum van meer dan 3.000 m². Er worden diverse technische opleidingen gegeven: van lassen en elektriciteit, over houtbewerking en autotechnieken, naar logistieke opleidingen en alle bouw-gerelateerde opleidingen.

“Jarenlang werkte CREO goed samen met VTI Roeselare maar op een bepaald moment ontdek je dat nieuwe uitdagingen het inslaan van een eigen weg noodzakelijk maken”, verklaart Creo-directeur Karel Moestermans de bouw van een eigen technisch opleidingscentrum. “Het is net als een kind dat volwassen wordt en beslist om op eigen benen te staan, in een mooi en modern, goed uitgerust huis, vol met nieuwe apparatuur.”

“Op 27 maart 2019 werd ons huursubsidiedossier door Agion goedgekeurd. Op 1 september startten we de bouwwerken en zes maanden later is alles klaar en ingericht. Geloof me vrij, een technisch opleidingscentrum in die tijd operationeel krijgen, is een echt huzarenstukje.”

Een miljoen euro

“In totaal kost deze nieuwbouw met zes lokalen ongeveer 1.000.000 euro”, gaat Karel Moestermans verder. “Daarnaast investeren we ongeveer 320.000 euro in nieuwe toestellen en uitrusting. In de ruimte voor autotechnieken komt binnenkort nog een vierpaals-autobrug en verder nog een meetbank voor de ophanging en om remmen te testen. Alles is gloednieuw en wordt digitaal ondersteund met de nieuwste software-toepassingen. Naast de autotechniekenruimte en op de eerste verdieping komt de houtafdeling, vol met nieuwe imposante toestellen om cursisten op te leiden tot meubelmaker of interieurbouwer. Verder hebben we een lokaal voor de opleiding residentieel elektrisch installateur en computeroperator. Er is ook een polyvalent lokaal waarin alle collega’s terecht kunnen voor hun theoretisch lesgedeelte. Als neusje van de zalm hebben we dan een las-afdeling met tien moderne, individuele cabines en een lerarentafel.”

“CREO en ROC bvba hebben nood aan dit gebouw. Het volwassenenonderwijs is al lang geen avondonderwijs meer. Wij geven les van acht uur ‘s morgens tot tien uur ‘s avonds en dit van maandag tot zaterdag. Met dit gebouw kunnen we inzetten op de noden van gisteren, van vandaag en van de toekomst.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier