Creo reikt diploma’s uit met een stoepbezoek

Trajectbegeleiders Annelies Suys (links) en Sally Van Hove reiken via een stoepbezoek het diploma aan Lars Defever uit. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Omdat een ‘normale’ proclamatie niet mogelijk is, kunnen cursisten bij cvo Creo Tweedekansonderwijs kiezen voor een stoepbezoek? waar het diploma afgeleverd wordt.

Op maandag en dinsdag gaan de leerkrachten van Creo, het centrum voor volwassenenonderwijs, bij een aantal cursisten op bezoek om het diploma af te leveren. Er wordt tijdens het stoepbezoek ook tijd gemaakt voor een gesprek. Er worden hiervan foto’s en filmpjes gemaakt die zullen verwerkt worden in een online proclamatie op woensdagavond 1 juli.

“De leerlingen konden kiezen of ze een stoepbezoek wensten? maar ze kunnen ook vanaf donderdag hun diploma op school komen afhalen”, aldus trajectbegeleider Veronique Janssens. “Op de volgende proclamatie in januari zullen de afgestudeerden van juni mee uitgenodigd worden.”

40 van de 100 geslaagde cursisten kozen voor een stoepbezoek. Hiervoor rijden de trajectbegeleiders en leerkrachten overal in en zelfs buiten de provincie rond. “We trekken onder meer naar Kortrijk, Menen, Izegem, Roeselare, Oostende, Gent…”

We trokken mee naar Marke voor een stoepbezoek bij Lars Defever (18). Lars haalde zijn middelbaar diploma in de richting programmeren. “Het thuis studeren tijdens de coronatijd vond ik wel moeilijk, maar aan de andere kant had ik meer tijd en kon ik er meer energie in stoppen”, zegt hij. Lars kreeg zijn diploma en zijn diplomahoedje uit handen van trajectbegeleiders Annelies Suys en Sally Van Hove. Lars startte bij Creo in september 2019. Aangezien hij voor verschillende vrijstellingsproeven slaagde, kon hij een heel specifieke vorming volgen. Hij wil volgend schooljaar bachelor multimedia en communicatietechnologie volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier