Crematorium Polderbos officieel geopend

Vrijdagavond werd het nieuw crematorium Polderbos officieel ingehuldigd met een reeks toespraken.© Peter MAENHOUDT
Vrijdagavond werd het nieuw crematorium Polderbos officieel ingehuldigd met een reeks toespraken.© Peter MAENHOUDT
Redactie KW

In de Grintweg tussen Oostende en Zandvoorde is crematorium Polderbos officieel geopend. Ceremonies en crematies vinden er al eventjes plaats , maar de plechtige inhuldiging werd door de coronacrisis telkens uitgesteld.

Het crematorium telt twee moderne, serene aula’s die voorzien zijn van technische installaties met een groot scherm om foto’s en video’s te projecteren of muziek af te spelen. Aula Polder telt 210 zitplaatsen en 60 staanplaatsen, aula Kreek is goed voor 110 zitplaatsen en nog eens 60 staanplaatsen.

Intergemeentelijke samenwerking

Voor personen met een handicap zijn er aparte plaatsen. Er is ook telkens een aparte ruimte voor families, waar ze in alle rust de aanvang van de ceremonie kunnen afwachten. Polderbos is een intergemeentelijke samenwerking tussen Oostende, Bredene, Middelkerke en Oudenburg.

De site is nog niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Dat wordt overigens geen klassieke busverbinding. “Binnen de Vervoersregio is beslist om vervoer op maat te voorzien”, zegt bevoegd schepen Björn Anseeuw (N-VA).

Vervoer op afroep

“Daarvoor is een flink budget voorzien met een zogenaamd groeipad. Heel concreet zal er dus vervoer op afroep mogelijk zijn via bijvoorbeeld deeltaxi’s. Je roept het vervoer op wanneer je het nodig hebt. Dankzij subsidies van de overheid zal de bijdrage van de gebruiker beperkt zijn. Dit systeem van vervoer op maat is veel interessanter dan er bijvoorbeeld een bus te laten rondrijden en passeren die voor de helft van de tijd gewoon leeg is.” (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier