Creatievelingen uit Lo-Reninge stoppen met hun initiatieven

Geert Bostyn speelde 48 dagen na elkaar een miniconcertje op zijn Facebookpagina. (foto Facebook)
Redactie KW

Verschillende creatievelingen lanceerden tijdens de lockdown initiatieven om de mensen te entertainen terwijl ze in het hun kot moesten blijven. Zo gaf muzikant Geert Bostyn uit Reninge elke dag een miniconcertje op zijn Facebookpagina. Frederik Verstraete uit Pollinkhove organiseerde de Corona Lockdown Challenge, een online quiz voor inwoners van Lo-Reninge. Maar nu de coronamaatregelen stilaan worden versoepeld, houden beiden het voor bekeken.

Geert Bostyn uit Reninge postte sinds 17 maart elke dag een miniconcertje van telkens één nummer op zijn Facebookpagina. Maar op zondag 3 mei zette hij een punt achter die concertreeks met het nummer Make me smile van Steve Harley en Cockney Rebel. Vermits heel wat mensen afgelopen maandag opnieuw aan de slag moesten, vond Geert Bostyn zondag het ideale moment om de reeks af te sluiten. “Alhoewel ik nog wel even had kunnen doorgaan”, zegt hij. “Het was fun, heerlijk en fantastisch leuk om te doen.”

Geert Bostyn, die in coronavrije tijden met zijn band Geert Recycleert optreedt en een repertoire brengt van vaak vergeten muzikale klassiekers, speelde dus 48 dagen elke morgen een miniconcertje. Onder meer Una paloma blanca van de George Baker Selection, Save the last dance van Doc Pomus, I can hear your heartbeat van Crhis Rea, Better man van Keb Mo en het zelfgeschreven nummer De Westhoek passeerden de revue. “De mensen keken er naar uit”, zegt de Reningse muzikant. “Ik heb er ook heel wat fans bij en al verschillende aanvragen voor optredens in de streek, iets waar ik heel blij mee ben.”

De reacties op zijn Facebookconcertjes zijn ook heel positief, van ‘bedankt Geert voor de mooie muziek waar je ons hebt laten van genieten’ en ‘bedankt om ons met je muziek en zang wat vreugde en hoop geschonken te hebben in deze bizarre tijden’ tot ‘we hebben 48 dagen genoten’ en ‘we zullen het missen’.

Ook geen Corona Lockdown Challenge meer

Ook de Corona Lockdown Challenge, een quiz op Facebook voor inwoners van Lo-Reninge, is afgelopen. Op donderdag 30 april kregen de deelnemers voor de allerlaatste keer een reeks vragen voorgeschoteld. Wekelijks postte initiatiefnemer Frederik Verstraete twee tot drie keer tien vragen op Facebook en dat tien keer in totaal. “Op het hoogtepunt namen maar liefst 80 mensen deel”, zegt Frederik. “Maar het aantal deelnemers daalde wat en ook door tijdsgebrek heb ik er voorlopig een punt achter gezet.” (KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.