Creatief duo helpt met Kidifun inspiratieloze ouders

Op de foto herkennen we Lucas Sauviller (57) en Koen Beeuwsaert (47). © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Goed nieuws voor ouders die even de creatieve geest kwijt zijn. Lucas Sauviller (57) en Koen Beeuwsaert (47) hebben zonet een gloednieuwe Facebookpagina in het leven geroepen waar er allerlei leuke teken- en knutselopdrachten op te vinden zijn voor de jongsten onder ons. Lucas is onder andere tekenaar voor boeken van Marc De Bel en heeft dus al heel wat ervaring in de sector.

Lucas Sauviller (57) en Koen Beeuwsaert (47) zijn beiden afkomstig uit Scheldewindeke, maar vinden hun West-Vlaamse roots terug in Roeselare en Hooglede waar ze het meeste van hun tijd gesleten hebben. Door middel van de Facebookpagina Kidifun hoopt het duo om de ouders een stuk te ontlasten in de zoektocht naar de perfecte bezigheidstherapie. “Toen de coronamaatregel er kwam dat de schoollessen werden opgeschort, kwamen we al snel tot de vaststelling dat dat voor veel ouders een opdracht zou blijken om hun kinderen bezig te houden. Lucas is kinder- en schoolboekenillustrator en naast opdrachten tekent hij ook gewoon voor zijn eigen plezier en om z’n portfolio uit te breiden”, vertelt Koen Beeuwsaert.

“We kregen al foto’s terug van kinderen met afgewerkte projecten en knutselwerkjes”

Omdat de tekeningen van Lucas stof liggen te vergaren tijdens deze periode, besloten ze om het roer drastisch om te gooien en het wereldwijde web op te zoeken. “We hopen om op deze manier kinderen en ouders een plezant moment te geven en ervoor te zorgen dat de ouders ook even rust kunnen vinden“, verduidelijkt Koen. De reacties op het project zijn dan ook lovend. “We kregen al foto’s terug van kinderen met afgewerkte projecten en knutselwerkjes. Het is heel erg leuk om te zien dat onze pagina trekt en dat ook de opdrachten in de smaak vallen”

Het voetbalseizoen mag dan wel geschrapt zijn, supporteren blijven we doen met deze illustratie op Kidifun.
Het voetbalseizoen mag dan wel geschrapt zijn, supporteren blijven we doen met deze illustratie op Kidifun.© TV

Wat na corona? Het is een vraag die ongetwijfeld op iedereen zijn lippen brand wanneer men een nieuw project ziet opduiken. “De pagina zal uiteraard blijven bestaan, en er zal nog regelmatig worden op gepost, maar de frequentie zal ongetwijfeld wat minder worden. Maar tekenen en die in een lade of in een map op de pc laten liggen, is eigenlijk een beetje zonde”, weet Koen ons te vertellen. “Voor mijn partner Lucas past dit project ook helemaal binnen zijn functie. Ikzelf werk in het informatiecentrum voor Bijenteelt en in de Appelier. Dit ligt dus niet zo dicht bij mijn wereld, maar door de vrijgekomen tijd door de crisis kunnen we ons nu gezamenlijk inzetten om dit project tot een goed einde te brengen”, aldus Koen. “Ik prepareer de tekeningen zodat die op A4-formaat kunnen geprint worden en ik maak ook de spelletjes met de tekeningen die Luc me bezorgt.”

Herkenbare tekeningen

De liefhebbers van Marc De Bel zullen het wellicht al gezien hebben dat er af en toe gelijkenissen terug te vinden zijn tussen de boeken en Kidifun. Daarvoor is er een heel eenvoudige verklaring. “Ik ben één van de tekenaars die voor Marc De Bel onder andere Boeboeks tekende. Ik heb aan Marc gevraagd of ik een aantal van die platen mocht gebruiken om op Kidifun te plaatsen en dat was geen probleem”, verduidelijkt Luc.

Benieuwd? De Facebookpagina vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier