Het rondpunt aan de Oudenaardsesteenweg (N8) aan de op- en afrit van de E17 richting Waregem, is een van de drukste van de stad. De plantenbuste van Cowboy Henk (een figuur van tekenaar Herr Seele red.) zal er dus heel wat bekijks hebben.

Het idee om hem van een mondmasker te voorzien kwam van Dominique Desmeytere, gewezen shoppingmanager van winkelcentrum K in Kortrijk. "Ik wilde een ode aan de zorg brengen", vertelt hij. "Ik weet dat er op dit moment heel veel dergelijke ideeën zijn. Ik ben dan ook blij dat het stadsbestuur er mijn plan heeft uitgepikt."

Het ontwerp is van de hand van het team communicatie en stadsmarketing van de stad. "De slogan 'Kortrijk Helpt' is bedoeld om iedereen een hart onder de riem te steken", aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne.

(Annelies Nollet)

Het rondpunt aan de Oudenaardsesteenweg (N8) aan de op- en afrit van de E17 richting Waregem, is een van de drukste van de stad. De plantenbuste van Cowboy Henk (een figuur van tekenaar Herr Seele red.) zal er dus heel wat bekijks hebben.Het idee om hem van een mondmasker te voorzien kwam van Dominique Desmeytere, gewezen shoppingmanager van winkelcentrum K in Kortrijk. "Ik wilde een ode aan de zorg brengen", vertelt hij. "Ik weet dat er op dit moment heel veel dergelijke ideeën zijn. Ik ben dan ook blij dat het stadsbestuur er mijn plan heeft uitgepikt."Het ontwerp is van de hand van het team communicatie en stadsmarketing van de stad. "De slogan 'Kortrijk Helpt' is bedoeld om iedereen een hart onder de riem te steken", aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne.(Annelies Nollet)