Cowboy Henk geeft het goede voorbeeld

Schepen Philippe De Coene, burgemeester Vincent Van Quickenborne en Dominique Desmeytere. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Alle inwoners van Kortrijk zijn ondertussen voorzien van een mondmasker door het stadsbestuur. De bedoeling is dat die ook gedragen worden. Daarom geeft de buste van Cowboy Henk op het rondpunt aan de Oudenaardsesteenweg nu het goede voorbeeld met een masker van 2.60 op 2.60 meter.

Het rondpunt aan de Oudenaardsesteenweg (N8) aan de op- en afrit van de E17 richting Waregem, is een van de drukste van de stad. De plantenbuste van Cowboy Henk (een figuur van tekenaar Herr Seele red.) zal er dus heel wat bekijks hebben.

Het idee om hem van een mondmasker te voorzien kwam van Dominique Desmeytere, gewezen shoppingmanager van winkelcentrum K in Kortrijk. “Ik wilde een ode aan de zorg brengen“, vertelt hij. “Ik weet dat er op dit moment heel veel dergelijke ideeën zijn. Ik ben dan ook blij dat het stadsbestuur er mijn plan heeft uitgepikt.”

Het ontwerp is van de hand van het team communicatie en stadsmarketing van de stad. “De slogan ‘Kortrijk Helpt’ is bedoeld om iedereen een hart onder de riem te steken”, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten