Coviduitbraak teistert woon-zorgcentrum Mariaburcht

Redactie KW

Ook woon-zorgcentrum Mariaburcht in Dentergem blijft niet gespaard van de covidepidemie. In het wzc zijn ondertussen 52 bewoners besmet. Vijf van hen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Helaas vielen ook vier overledenen te betreuren.

Directeur Anneleen De Roo wacht met spanning de volgende testresultaten af. “Om de vijf dagen worden alle bewoners en medewerkers van het woon-zorgcentrum getest. Het grote nadeel is dat we de testresultaten pas drie of vier dagen later ontvangen. Zo is het voor ons heel moeilijk om kort op de bal te spelen.”

Het wzc greep na het nieuws over de besmettingen meteen in. “We hebben het wzc opgedeeld in een gewone afdeling en een covidafdeling. Medewerkers die besmet zijn en geen symptomen vertonen, worden ingezet in de laatstgenoemde afdeling.”

Symptomen

“We merken wel een verschil met de eerste golf in maart. Er zijn toch heel wat bewoners die geen symptomen vertonen, ondanks hun hoge leeftijd.” Door een covidafdeling te starten, kunnen onze besmette bewoners in een zo menselijk en normaal mogelijke situatie leven.

“Ze eten samen en kijken samen televisie in de woonkamer. Ze hoeven niet alleen op hun kamer te zitten, maar kunnen genieten van gezelschap. Op deze manier proberen we voor alle bewoners de optimale zorgen te bieden. We zijn opgelucht dat er ook al heel wat bewoners ondertussen genezen verklaard zijn.”

Bezoekregeling

Enkel voor het bezoek gelden andere regels. “Bezoek wordt nog toegelaten in de niet-covidafdeling, eenmaal per dag. In de covidafdeling werken we met raambezoeken of organiseren we videobellen. Bij stervenden laten we wel bezoek toe. We zorgen dan voor de juiste beschermende kledij. We willen absoluut vermijden dat de familie geen afscheid meer kan nemen van hun dierbare”, besluit Anneleen De Roo.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten