Coverbands animeren Stoatstie Fjeste

Sofie Pringels, Patrick Roose, Lorenzo Naert en Kasper Vandecasteele van Curieus kijken uit naar de tweede editie. (Foto NVM) © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Vorig jaar bleek de allereerste editie van de heropstart van volksfeest Stoatsie Fjeste een heuse voltreffer. “Er kwam niet alleen veel volk naar het gratis straatfeest, er werd ook tot laat in de nacht gevierd in de Stationsstraat”, zegt Patrick Roose van Curieus Menen.

Curieus is een initiatief dat ons door een andere bril naar cultuur en de samenleving wil laten kijken. Ze zetten ontspannende activiteiten op poten en het volksfeest is daar het perfecte voorbeeld van. “Vorig jaar was een groot succes. Dit jaar steken we nog een tandje bij door twee livebands op de affiche te zetten”, kondigt Sofie Pringels van Curieus aan. De festiviteiten starten om 17 uur in de Stationsstraat met een gratis tentoonstelling van postzegels over stations, treinen en de stad Menen. “Dankzij voorzitster Nancy Van Elslander wordt de Koninklijke Meense Filatelieclub als mede-organiserende vereniging, in de kijker gezet“, weet Kasper Vandecasteele.

Gezonde burgers

Vanaf 19 uur start in de straat een waar dansfeest met twee coverbands. “Pure rock-‘n-roll uit de fifties en sixties met The Chevys en om 21.30 uur de Ed Sullivan Quartet XXL, een sixties coverband met blazerssectie”, aldus Patrick.

De kinderen zullen maandag extra in de watten worden gelegd. “Om 17 uur presenteren we kinderanimatie met het magische verteltheater uit onze stad. Er zal ook een suikerspincaravan staan”, weet Sofie. “De hele avond zal de Volkskeuken beschikbaar zijn met heerlijke gezonde burgers.

Het feest wordt in de latere uurtjes verder gezet in café Cosmopolite, het ‘hoofdkwartier’ van Stoatsie Fjeste. “Het feest wordt bij mij afgesloten met de ambiance van dj H”, zegt cafébaas Lorenzo Naert. “We hopen op even veel of zelfs meer belangstelling als vorig jaar”, besluit Sofie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier