Coureur Café zet eigen ‘prenten’ op de affiche

Op zaterdag 13 en zondag 14 april organiseren Scouts Harelbeke en WTC De Skoeters al voor de zesde keer op rij hun wielerevent Coureur Café. In de aanbieding: vier uitgepijlde fietstochten van 25, 55, 85 en 120 kilometer maar naast het coureurgedeelte is er natuurlijk nog het cafégedeelte. Pittig detail voor de affiche trokken de vrouwelijke scoutsleden opnieuw hun stoute schoenen aan. Of beter gezegd: uit.

De Harelbeekse scouts keken voor het ontwerp van hun affiche naar hun vrouwelijke leden. © EDH

Door Emma Devos

Scouts Harelbeke staat erom bekend om net als de vele affiches van de E3 Prijs Harelbeke iets stouter te gaan dan je zou verwachten. Vorig jaar hielden ze het braaf maar dit jaar besloten ze om toch weer dat streepje naakt te geven. En geen UCI in de buurt om daar een opmerking over te geven. “Zo kwamen we dit jaar terug bij het oorspronkelijke idee: vrouwen op de fiets. Om de andere affiches te overtreffen, wilden we opnieuw een bekende West-Vlaming op de foto zoals ook Wim Opbrouck enkele jaren geleden onze affiche kleurde.”

Sebastien Dewaele

“Vol enthousiasme kwamen we op het idee om acteur Sebastien Dewaele te vragen, oftewel ‘den dikken uit Bevergem’. Om zijn type uit de serie meer kracht bij te zetten, droeg hij de Tshirt met de tekst ‘ik ben ier nie’ en zat hij boterhammetjes te eten terwijl de vrouwelijke Flandriens voorbijfietsen”, lacht leidster Janne Libeer. En zo kwam de affiche er met de titel: tzin moar prenten wi, nog een knipoog naar de West-Vlaamse serie Bevergem.

Coureur Café zet eigen 'prenten' op de affiche

Scouts Harelbeke hoopt dit jaar het record van 1.610 renners te evenaren of zelfs te verbreken. Er zijn vier verschillende fietstochten om zowel jong als oud, sportief als recreatiefte lokken. De 25 km is de ideale tocht voor een middagje met de familie, bij de drie grote ritten komen er wel heuvels aan te pas waardoor een koersfiets de betere keuze is. Wie 25 km fietst, krijgt bevoorrading mee van bij de start, voor de andere ritten is bevoorrading gezien onderweg. Achteraf krijgt iedereen nog een welverdiende boterham met gehakt.

Om de andere affiches te overtreffen, wilden we opnieuw een bekende West-Vlaming op de foto – Janne Libeer, leidster Scouts Harelbeke

Geen zin om mee te doen? Geen probleem, dan kan je twee dagen genieten op het (hopelijk) zonovergoten terras: een frisse Kwaremont drinken of de honger stillen met een braadworst of een pasta bolognese. ’s Avonds wordt het feestje op gang getrapt met de fuif Coureur Cafe TD waar lokaal dj-talent de jongeren uit Harelbeke en omstreken nog een mooie avond/nacht zal bezorgen. “Het hele weekend willen we alle leeftijden en generaties aantrekken maar op zaterdagavond hopen we dat vooral de Harelbeekse jeugd afzakt naar ons scoutsterrein”, vertelt leider Thibaut Claerhout die deel uitmaakt van de werkgroep van Coureur Café.

Roubaix op groot scherm

Zondag zorgt de oud-leiding van de scouts voor het eetfestijn Manger à Coureur Café, waarbij à volonte stoofvlees met frietjes kan gegeten worden. En ook de vegetariërs worden niet over het hoofd gezien want ook vegetarische burgers staan op het menu. Aansluitend zal Paris-Roubaix op groot scherm te zien zijn. Ook de kinderen blijven niet op hun honger zitten: er is het hele weekend een springkasteel en kinderanimatie voorzien.

Vrije start tussen 7 en 10 uur in de Korenbloemstraat 20A in Harelbeke. Voor de 25 km kan ook in de namiddag gestart worden. De kostprijs voor 25 en 55 km bedraagt 5 euro, voor 85 en 120 km 6 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.