Countryfestival in Middelkerke dit jaar groter dan ooit

Het Countryfestival loopt gelijk met de braderie in de centrumstraten. © LC
Paul Bruneel

Verkeersvrije straten, heel wat kleinere tentjes, een grote danstent, een heuse parade, heel wat optredens van nationale en internationale artiesten, American trucks, een heuse kidskermis, gezellige terrasjes en een streetmarket, dit zijn nog maar enkele van de vele ingrediënten die dit weekend deel uitmaken van het Countryfestival Middelkerke dat nooit eerder zo groots werd opgevat als dit jaar.

Op 23, 24 en 25 augustus wordt Middelkerke weer heel eventjes Middle Church City met alles erop en eraan.

Motor achter het hele gebeuren is Harrij Carpaij: “Het Countryfestival dreigde enkele jaren geleden een stille dood te sterven, daarom nam ik toen het initiatief om de organisatie in handen te nemen en het festival opnieuw te laten openbloeien. Samen met enkele enthousiastelingen hebben we Country new generation opgericht en we hebben het festival nieuw leven ingeblazen.”

We willen van ons festival het meest toonaangevende country- en rootsfestival van België maken

“Het zijn heus niet allemaal countryliefhebbers die een bezoekje brengen aan het Countryfestival Middelkerke dat trouwens gelijk loopt met de braderie in de centrumstraten van de gemeente. De mensen die een bezoekje brengen tijdens dit weekend zijn heel divers.

Hans Molenaar, bekend muzikant en organisator werd onder de arm genomen om nieuwe en bekende countrymuzikanten aan te trekken. “We kunnen uitpakken met een bredere programmering en zo meteen ook nieuwe bezoekers aantrekken”, vertelt Harrij Carpaij.

Voor dansliefhebbers

“Naast de grote tent komt er een extra tent voor de echte dansliefhebbers. De toegang tot de danstent is trouwens gratis en er worden ook gratis dansworkshops georganiseerd voor zowel ervaren als beginnende dansliefhebbers.”

Harrij en Hans hebben nog meer grootse plannen. “We willen van ons festival het meest toonaangevende country, roots- en USA-music festival van België maken en dit zelfs internationaal op de kaart zetten”, vertelt Hans. Het hele jaar door wordt op zoek gegaan naar goede groepen om deze naar Middelkerke te halen. Voor de liefhebbers van good old country is er onder meer de Belgische band The Cockroach Killers, maar ook Heidi en Fox Gino uit eigen streek maar bekend tot in de USA zijn van de partij. Een grote naam op de affiche is Charlie McCoy, een legende die indertijd op het podium stond met Roy Orbison, Bob Dylan, Dolly Parton en Elvis Presley.

In totaal zijn er acht podia waar je artiesten aan het werk kunt zien.
In totaal zijn er acht podia waar je artiesten aan het werk kunt zien.© LC

“Wij zijn een heel jaar bezig met de organisatie. We bezoeken zelf zoveel mogelijk live acts, van grote festivals tot kleine kroegen. Zo ontdekken we ook jong talent en geven hen de kans om hun ding te doen op een van de vele podia in Middelkerke”, zegt Harrij.

Grote parade

In totaal zijn er acht podia waar je artiesten aan het werk kunt zien. Op vrijdag wordt het Countryfestival traditioneel ingezet met een grote parade waarin alle groepen die tijdens het weekend te gast zijn mee opstappen. De muziek in de grote festivaltent wordt ingezet om 19.30 uur. Van in de namiddag is het reeds mogelijk om rond te flaneren op de streetmarket.”

“Op zaterdag opent de danstent om 11 uur de deuren en starten de optredens in de grote festivaltent om 13.30 uur. De hele dag door en dat vanaf 10 uur is de streetmarket geopend. Dat is ook het geval op zondag, maar dan start de muziek in de grote festivaltent pas om 14 uur. Er is een Countrymis om 11 uur op het Epernayplein. Enkel voor de grote tent op het Epernayplein dient betaalt te worden. Een toegangsticket op vrijdag en zondag kost 10 euro, op zaterdag betaal je 20 euro. Een combiticket voor het hele weekend kost 30 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.