Cosydogs verwennen Moerbrugse schoolkinderen op Werelddierendag

Priscilla Sap van vzw CosyDogs werd hartelijk verwelkomd door de Moerbrugse kinderen. © PH
Redactie KW

4 oktober: Werelddierendag. De dieren hebben nu zelfs dezelfde minister als de leerkrachten die op 5 oktober hun dagje krijgen.

In Vrije Basisschool De Vaart kwam naar aanleiding van Werelddierendag (4 oktober) Priscilla Sap langs. Zij is de mama van Ruth en Ralph die daar school lopen. Ze kwam vzw Cosydogs voorstellen aan de kinderen. “Net als De Vaart, gaan zij immers ook op zoek naar geluk”, stipuleert directeur DirkVande Caveye.

Dat geluksmomentje brengen Cosydogs bij mensen en kinderen uit onze maatschappij die te kampen hebben met eenzaamheid of een moeilijker parcours afleggen.

“De Cosydogs en hun baasjes gaan kosteloos op bezoek in woonzorgcentra, scholen in het bijzonder onderwijs, woonvormen waar volwassen en kinderen met een beperking permanent verblijven, bij gezinnen met kinderen met autisme… Kortom, overal waar een bezoekje met de Cosydogs een zorgeloos en minder eenzaam moment kan betekenen“, vertelt Priscilla.

Om de werking van Cosydogs toe te lichten werd er een filmpje getoond dat een duidelijke impressie gaf van de waardevolle bezoekmomenten waarop mensen konden genieten van de aanwezigheid van vier lieve cosydogs. Bij het verlaten van de zaal van De Vaart werden de honden overvloedig verwend met een aai en een knuffel van de kinderen. Dat verdienden ze wel op hun feestdag.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier