Cosy Coffee speelt creatief in op lockdowns

Kristof Van Hauwaert en Evy Van Varenbergh met hun leuke geschenkmanden.©ELS DELEU EDB
Kristof Van Hauwaert en Evy Van Varenbergh met hun leuke geschenkmanden.©ELS DELEU EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Evy Van Varenbergh (48) en Kristof Van Hauwaert (45) startten op 1 december hun winkel ‘Geschenkmandjes by Cosy Coffee’. Ze begonnen dit jaar met ontbijt- en tearoomhuis Cosy Coffee. “Een starter kan echter niet overleven met twee maandenlange sluitingen in korte tijd. We bleven echter positief en dachten creatief na!”

Kristof en Evy wonen met hun kinderen Nicolas (21), Noémie (19), Noor (14), Rémi (11) en Stan (11) in Aalbeke. Ze gaven hun werk op om hun droom van een koffie- en theehuis in Aalbeke waar te maken. “We waren op een moment in ons leven gekomen waar we nog eens iets anders wilden doen.” Het koppel startte in april met ontbijtmandjes en takeaway van ijsjes, pannenkoeken en wafels die ze buiten verkochten in afwachting dat de horeca groen licht kreeg. Vanaf juni vonden heel wat mensen de weg naar Cosy Coffee. “Zowel de ontbijten als de tearoom in de namiddag waren een succes!”

Ondertussen was Kristof met zijn klus-, verbouw- en renovatiebedrijf ‘Techniek aan huis’ gestart. In de namiddag hielp hij indien nodig bij Cosy Coffee. Zijn bedrijf draait ondertussen goed. Hij heeft met ‘Cosy Wood’ waarbij hij werkt met steigerhout ook nog een nevenprojectje.

Mandjes vol lekkers

“De maandenlange sluiting – nu al voor de tweede keer – is niet haalbaar voor een starter. Niemand weet of dit de laatste sluiting van de horeca zal zijn!”, zuchten Evy en Kristof. Maar ze bleven niet bij de pakken zitten. Evy kon van maandag tot vrijdag weer aan de slag als kinesitherapeute in AZ Groeninge in Kortrijk. Cosy Coffee blijft op zondag ontbijtmanden maken op reservering, er worden takeawaykoffie, -chocolademelk, -thee en -ijsjes aangeboden en de zaak werd omgetoverd in een winkel van geschenkmanden met artisanale chocolade en snoep en de artisanale producten die in de horecazaak aangeboden werden. Zo zien we er onder meer Agostinikoffie van een microbrouwerij in Dendermonde, thee van Dammann Frères, Zwevezeelse Florentines, kletskoppen, likeurpralines, cuberdons, wippers met rum, ambachtelijke peperkoek, drop, streekbieren en andere drankjes, confituurtjes, honing, vlierbessensiroop, wat speelgoed, knuffeltjes en slabbetjes en een ruime keuze aan mandjes, porseleinen schaaltjes, decoratieve dozen en verpakkingen.

Een ontbijtmand waarvan je de inhoud vindt op www.cosycoffee.be reserveren kan bij Evy op 0475 96 29 51. De zaak is gelegen aan de Talpenhoekstraat 11 in Aalbeke. Ontbijten kan je afhalen op zondag van 8 tot 9 uur. Geschenkmanden kan je afhalen of samenstellen op zondag van 9 tot 12 uur en van 15 tot 17 uur. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.