Het moest de mooiste dag van hun leven worden voor Nigel Casier (26) en Emma Claeys (25) uit Izegem. De tortelduifjes zouden elkaar op zaterdag 21 maart op het stadhuis van Izegem eeuwige trouw beloven, met aansluitend nog een ceremonie in feestzaal Ruytershove. "'s Avonds was er dan nog een receptie met 150 personen en een avondfeest met evenveel volk bij t'Hoornaerts in Kachtem", zegt Nigel. "Maar nu is alles afgelast."

En dat begrijpt het koppel ook wel. "We moeten voorzichtig zijn. Er waren al mensen die ons hadden laten weten dat ze niet aanwezig zouden zijn. Omwille van het coronavirus, ja. Dat hebben we wel stil gehouden, want we wilden geen watervaleffect creëren. Ergens voelden we de bui ook al hangen. Na het verbod op evenementen boven de duizend mensen dachten we nog dat die naar vijfhonderd zou gebracht worden, maar nu is letterlijk alles verboden. Het zij zo."

Straks knaller van formaat

Emma en Nigel gaan nu op zoek naar een nieuwe datum. "Mei en juni zullen waarschijnlijk te vroeg komen, we zullen moeten opteren voor het najaar of 2021. Vanavond steken we onze ouders de koppen bij elkaar en zien we wat mogelijk is. We moeten ons huwelijk eigenlijk opnieuw van nul organiseren, maar dat weegt niet op tegen wie nu met het coronavirus geconfronteerd wordt."

De gasten zal het koppel de komende dagen persoonlijk verwittigen. "Maar via onze sociale media hebben we al een eerste bericht verspreid. Onze eerste poging is dan misschien wel niet gelukt, ons huwelijk moet en zal een knaller worden. De liefde zal er van afspatten!"

Het moest de mooiste dag van hun leven worden voor Nigel Casier (26) en Emma Claeys (25) uit Izegem. De tortelduifjes zouden elkaar op zaterdag 21 maart op het stadhuis van Izegem eeuwige trouw beloven, met aansluitend nog een ceremonie in feestzaal Ruytershove. "'s Avonds was er dan nog een receptie met 150 personen en een avondfeest met evenveel volk bij t'Hoornaerts in Kachtem", zegt Nigel. "Maar nu is alles afgelast."En dat begrijpt het koppel ook wel. "We moeten voorzichtig zijn. Er waren al mensen die ons hadden laten weten dat ze niet aanwezig zouden zijn. Omwille van het coronavirus, ja. Dat hebben we wel stil gehouden, want we wilden geen watervaleffect creëren. Ergens voelden we de bui ook al hangen. Na het verbod op evenementen boven de duizend mensen dachten we nog dat die naar vijfhonderd zou gebracht worden, maar nu is letterlijk alles verboden. Het zij zo."Emma en Nigel gaan nu op zoek naar een nieuwe datum. "Mei en juni zullen waarschijnlijk te vroeg komen, we zullen moeten opteren voor het najaar of 2021. Vanavond steken we onze ouders de koppen bij elkaar en zien we wat mogelijk is. We moeten ons huwelijk eigenlijk opnieuw van nul organiseren, maar dat weegt niet op tegen wie nu met het coronavirus geconfronteerd wordt."De gasten zal het koppel de komende dagen persoonlijk verwittigen. "Maar via onze sociale media hebben we al een eerste bericht verspreid. Onze eerste poging is dan misschien wel niet gelukt, ons huwelijk moet en zal een knaller worden. De liefde zal er van afspatten!"