Dat blijkt uit het dagelijkse rapport van Sciensano, het federale onderzoekscentrum voor de volksgezondheid. Daaruit blijkt dat nog 'slechts' twee provincies - het gewest Brussel en Vlaams-Brabant - een reproductiegetal hebben dat hoger ligt dan 1. Dat houdt dus in dat elke persoon die besmet is met het coronavirus, in die provincies meer dan één iemand anders besmet.

In de andere provincies ligt dat cijfer dus onder de 1, wat goed nieuws is. En nog beter: West-Vlaanderen scoort hier het best met een R-waarde van 0,730. Let wel: het gaat hier om schattingen, die gebaseerd zijn op het aantal nieuwe gevallen dat door laboratoriumtests wordt gediagnosticeerd.

Ook als we kijken naar het aantal bevestigde besmettingen in de voorbije 14 dagen, doet onze provincie het best goed. In de week van 2 tot en met 8 augustus werden 245 besmettingen vastgesteld, een week later waren het er dat nog 157. Goed voor een daling met 36 procent, de sterkste daling van het land.

Dat blijkt uit het dagelijkse rapport van Sciensano, het federale onderzoekscentrum voor de volksgezondheid. Daaruit blijkt dat nog 'slechts' twee provincies - het gewest Brussel en Vlaams-Brabant - een reproductiegetal hebben dat hoger ligt dan 1. Dat houdt dus in dat elke persoon die besmet is met het coronavirus, in die provincies meer dan één iemand anders besmet. In de andere provincies ligt dat cijfer dus onder de 1, wat goed nieuws is. En nog beter: West-Vlaanderen scoort hier het best met een R-waarde van 0,730. Let wel: het gaat hier om schattingen, die gebaseerd zijn op het aantal nieuwe gevallen dat door laboratoriumtests wordt gediagnosticeerd. Ook als we kijken naar het aantal bevestigde besmettingen in de voorbije 14 dagen, doet onze provincie het best goed. In de week van 2 tot en met 8 augustus werden 245 besmettingen vastgesteld, een week later waren het er dat nog 157. Goed voor een daling met 36 procent, de sterkste daling van het land.