Coronavirus in kinderopvang: nog onzeker of kinderen en ouders in quarantaine moeten

Recent raakten enkele medewerker van Ferm Kinderopvang besmet. Het is nog onduidelijk of het open kan blijven en of de kinderen en ouders in quarantaine moeten. (foto GST)
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Enkele medewerkers van FERM Kinderopvang in Hertsberge raakten besmet met het coronavirus. Dat meldt burgemeester Jan de Keyser. Het is nog onduidelijk of het open kan blijven en of de kinderen en ouders in quarantaine moeten.

“Een tijdje geleden raakten enkele medewerkers van FERM Kinderopvang ziek”, vertelt burgemeester Jan de Keyser. “Toen de eerste tekening van besmetting duidelijk werden, heeft de kinderopvang advies ingewonnen bij onder Kind & Gezin om correct en veilig te kunnen handelen. Die richtlijnen zijn strikt gevolgd en de opvang kon open blijven. Maar de richtlijnen zijn afgelopen weekend gewijzigd, onder meer over quarantaine, contact tracing, etc. De kinderopvang is nu in overleg met Kind & Gezin en het Agentschap Zorg & Gezondheid om te weten te komen of het tijdelijk moet sluiten of niet, en wat eventueel de impact is op kinderen en ouders.” Het is dus nog niet duidelijk of de opvang open kan blijven of niet en of de kinderen en ouders eventueel in quarantaine moeten. Woensdagmiddag was de opvang nog open en waren er nog kinderen aanwezig.

Ongerustheid

“Hoewel dit een moeilijke situatie is, zijn we dankbaar dat dit vanaf het begin door de kinderopvang professioneel werd aangepakt”, gaat de burgemeester verder. “We begrijpen dat dit voor de ouders en de medewerkers voor ongerustheid zorgt. Een opvang sluiten en eventuele quarantaine van iedereen die in contact kwam met de medewerker, heeft verregaande gevolgen voor de betrokkenen. We hopen dat het niet zo ver hoeft te komen en dat er andere veilige oplossingen zijn om verder te kunnen werken. Uiteraard zullen de instructies opgevolgd worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier