Coronavirus gooit roet in het eten voor Chirojongens Staden: kamp vroegtijdig stopgezet

Het kamp van de Chirojongens Staden eindigde vroeger dan verwacht en gehoopt. © Chirojeugd Vlaanderen
Olaf Verhaeghe

Het Chirokamp van de Chirojongens Sint-Jan uit Staden is vroeger dan verwacht gestopt. Een beperkt aantal deelnemers testte positief op het coronavirus, waarop de leiding dit weekend besloot om met iedereen naar huis terug te keren. Dat zegt Niels De Ceulaer, woordvoerder van Chirojeugd Vlaanderen.

De Chirojongens op Staden waren op kamp in het Waalse Honnelles, maar keerden dit weekend vroegtijdig huiswaarts. De aanleiding? Een beperkt aantal positieve coronatests tijdens het kamp en hoogrisicocontacten voor het kamp begon.

“Enkele deelnemers die mee waren op kamp, waren eerder op kamp met een andere vereniging”, vertelt Niels De Ceulaer, woordvoerder van Chirojeugd Vlaanderen. “Daar waren positieve gevallen opgedoken, waarna de contactopsporing contact had opgenomen met onze Chiroleden.”

De bal ging zo al snel aan het rollen en de betrokken leden ging de voorbije dagen al vroeger naar huis. “Dit weekend is beslist om het kamp voor iedereen stop te zetten en allemaal huiswaars te keren”, aldus Niels De Ceulaer nog. “Iedereen die nog niet is getest, zal dat vandaag (zondag, red.) in Staden kunnen doen. Volgend weekend volgt een tweede testronde.”

In totaal waren 70 leden en 18 leiders van de Stadense Chiro op kamp, de kookploeg bestond uit 12 mensen. Hoeveel onder hen ook effectief besmet zijn met het coronavirus, is nog niet bekend.