Coronavirus dwarsboomt 1.000 km van KOTK voor Ingelmunsterse sportievelingen

Een delegatie van Brandweerzone Midwest post Ingelmunster met v.l.n.r. Jeroen De Clercq, Dries Desmet, David Bourgeois, Jochen Verhulst en Chris De Clercq toen ze nog samen mochten trainen. (foto FODI)
Redactie KW

De Brigands, De Ingel Blues Bikers, De Skarters en Brandweerzone Midwest post Ingelmunster keken al uit naar het weekend van Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart voor de 1.000 km van Kom Op Tegen Kanker in Mechelen. Helaas kan ook dit evenement niet doorgaan.

Normaal zouden er vier teams uit Ingelmunster de 1.000 kilometer meefietsen en dat zijn ze nog altijd van plan, alleen een jaartje later. “Ik vind dat een zeer verstandige beslissing om de fietsvierdaagse af te gelasten. Ik zie niet meteen een einde aan deze coronacrisis komen”, zegt Chris De Clercq van het team van de brandweer. “Zelfs al is het virus sterk verminderd, dan nog zou het niet verantwoord zijn om vier dagen zo’n massa volk samen te brengen. Voor we vernamen dat het evenement niet zou doorgaan, was trainen in groep al niet meer mogelijk. We reden nog met zijn tweeën, met voldoende afstand tussen ons.”

Derde deelname

Hoe het verder moet, weet Chris niet: “We mogen enkel nog voor dringende interventies het brandweerarsenaal betreden. Vergaderen zit er dus nog niet meteen in. Wat volgend jaar betreft: wie dan vrij is, zal als eerste de kans krijgen om mee te fietsen. Ik denk wel dat zoveel mogelijk renners van ons huidige team het wel zullen zien zitten om weer te fietsen, maar dat is toekomstmuziek.”

Dit jaar zou het team van de brandweer voor de derde keer deelnemen aan de fietsvierdaagse Kom Op Tegen Kanker. In 2018 verdedigden David Bourgeois, Wim Decoopman, Jeroen De Clercq, Tom Geeraerts, Jochen Verhulst, Dries Desmet, Sammy Vandeputte en Benny Uyttenhove de kleuren van de brandweer. Vorig jaar waren dat de fietsfanaten Chris en zoon Jeroen De Clercq, Claude Mommerency, Benny Uytenhove, Jochen Verhulst, Bremer Theunis, Dries Desmet en Stijn Vancraeynest.

Ook onze spaghettiavond moeten we nu afgelasten

Dit jaar zouden tussen donderdag 21 en zondag 24 mei volgende brandweerlieden fietsen voor Kom Op Tegen Kanker: Sammy Vandeputte, Jeroen De Clercq, Chris De Clercq, Jochen Verhulst, Stijn Vancraeynest, Claude Mommerency, Dries Desmet en Yentle Denorme. Majoor-overste Wim Decoopman en Bremer Theunis waren reserven.

We nemen graag deel omdat we op die manier een financieel steuntje willen geven aan het onderzoek naar kanker. Normaal fiets ik iedere week op zondagvoormiddag, maar wegens het mindere weer waren mijn trainingen nog niet zo denderend”, knipoogt Chris. “Vorig jaar deden we al acties om de bijdrage van 5.500 euro bijeen te krijgen. Tijdens het kermisweekend 2019 hielden we een wedstrijd, gekoppeld aan onze opendeurdag. Onze geplande spaghettiavond van zaterdag 9 mei kan helaas niet meer doorgaan. Daarvoor kregen we al altijd de steun en medewerking van het voltallige korps en de zone Midwest, waarvoor dank.”

Ambiance

Chris nam al twee keer deel aan de fietsvierdaagse met vertrek en aankomst in Mechelen. “De sfeer en de organisatie zijn echt op en top. De start is altijd een mooi moment. De supporters van alle ploegen zorgen voor de nodige ambiance langs het parcours. Aan de aankomst word je opgewacht door honderden supporters, die alle deelnemers verwelkomen en bewonderen voor hun prestaties. Ook ik moest wel eens slikken, ik werd er stil van.” (Patrick Depypere)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier