Coronavirus doorkruist jubileumeditie Kunstroute Kortemark

© Foto Coghe
Redactie KW

Alle evenementen in Kortemark die zouden plaatsvinden in april en mei worden geschrapt. Ook de jubileumeditie van de Kunstroute kan niet doorgaan.

Het bestuur Ookunst, de organisatie achter de Kunstroute, vreesde het al een beetje. Nu staat het vast. De Kunstroute 2020 wordt definitief geschrapt. Roger Leyn en Tine Lievens van het bestuur: “Wat wij als bestuur van OOkunst al hadden verwacht, werd bevestigd door het gemeentebestuur van Kortemark. Alle evenementen in onze gemeente die plaatsvinden in april en mei worden geschrapt.”

Jubileumeditie in 2021

Voor Ookunst moest het dit jaar een jubileumeditie worden. De kunstvereniging werd precies 20 jaar geleden geboren. Maar het coronavirus is de spelbreker. Roger Leyn en Tine Lievens: “Jammer, maar we kunnen vanuit het bestuur de beslissing van het gemeentebestuurd alleen maar bijtreden. Het heeft geen zin om een jubileumeditie te organiseren in mineur, zonder buitenlandse kunstenaars, zonder receptie, zonder dag van de kunstenaar, met een argwanend publiek dat bang is om besmet te worden…”

“Het was een moeilijke beslissing om deze jubileumeditie aan ons te laten voorbijgaan”, klinkt het. “We hebben immers al heel wat voorbereidend werk verricht, maar dit weegt niet op tegen wat er op vandaag aan het gebeuren is. De gezondheid van de 80 kunstenaars, de bezoekers aan de Kunstroute en de bevolking in het algemeen zijn momenteel prioritair. Daarom stellen we voor om de Kunstroute 2020 in zijn geheel te verplaatsen naar 2021. Als we erin slagen zoveel mogelijk dezelfde kunstenaars hiervoor warm te maken, bespaart het ons heel wat werk. Een deel van de kosten, zoals de affiche en de catalogus, kunnen we dan recupereren.”

(LTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier