Coronaveilig naar Woumenkermis

Woumen maakt zich op voor een coronaveilige kermis. Vlnr Blankaartvrienden Rudi Jaecques, Thierry Rollé, Alex Marchand, Danny Huyghebaert, Rik Syoen, Robin Kesler en Odette Soenen. © (Foto KLD)
Redactie KW

Kermiscomité De Blankaartvrienden kreeg van het stadsbestuur groen licht voor het organiseren van zijn jaarlijkse kermis, zij het in een afgeslankte en coronaveilige versie.

Kleinschaliger, korter én coronaproof: ook in Woumen wordt het geen kermis zoals andere jaren. “De grote feesttent wordt vervangen door een openluchtterras. De kermisattracties zullen anders opgesteld staan en we hanteren een coronaveilig circulatieplan”, vertelt voorzitter Rudi Jaecques. “De kermis wordt op vrijdag 25 september om 18 uur geopend met trompetgeschal vanop de kerktoren. Zaterdag is er om 14 uur kinderanimatie in oc Walnes, een uurtje later klinkt op het dorpsplein het startschot van de traditionele Grote Prijs Argenta Ilevan, een wedstrijd voor wielertoeristen. Sportieve jongeren worden om 16 uur in de Kerkstraat verwacht voor de jongerencross van KWB.”

“Kermiszondag begint om 9.15 uur met een kermisviering in de kerk. Daarna wordt Het Terras geopend en wandelt de Koninklijke Muziekmaatschappij Hoger Op door het dorp. Ook ‘s namiddags blijven Het Terras en de kermisattracties geopend. Om 17 uur is er op het dorpsplein een podiumoptreden van The Microwives, een enthousiaste meidengroep die uitpakt met een verrassend repertoire van aanstekelijke covers. Dinsdag 29 september wordt het kermisprogramma afgesloten. Om 9.30 uur is er een plechtig jaargetijde voor de overleden parochianen en oorlogsslachtoffers. Om 20 uur brengt de Koninklijke Muziekmaatschappij Hoger Op een kermisconcert op het dorpsplein.”

Coronamaatregelen

Voor het tweede jaar op rij kan de Blankaartstoet niet uitgaan. Vorig jaar gooiden de weergoden roet in het eten, nu laten de coronamaatregelen de stoet niet toe. “Jammer genoeg geen feesttent, geen stoet, geen muziektaptoe, geen vuurwerk dit jaar. Maar we zijn bijzonder opgelucht dat we toch een lightversie van onze kermis mogen organiseren. Om alles coronaveilig te laten verlopen is er op het dorpsplein een circulatieplan. Er wordt bediend aan de tafels, die plaats bieden aan bubbels van maximum tien personen. Bezoekers ontsmetten de handen bij de ingang en dragen bij iedere verplaatsing een mondmasker. Bij aankoop van een drankkaart moet je je registreren zoals dat ook bij andere horecazaken het geval is. Het openluchtterras sluit telkens om 1 uur. We zullen alles doen om de kermis op een coronaveilige manier te laten verlopen en roepen de bezoekers op de veiligheidsmaatregelen strikt te volgen. Zo wordt het voor iedereen toch nog een aangename kermis na deze ongewone zomer”, aldus Rudi Jaecques.

(KLD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.