De afgelopen maanden scoorden Meneer J. en Meester D. - in het echte leven vrienden en leerkrachten Jeffrey Dael en Dries Uyttenhove - al enkele stevige internethits met 'Mama Mia, de horeca gaat weer open!' en 'Gin voyage voe mie'.

Nu lanceren ze hun terug naar schoolnummer, dat er kwam op vraag van het gemeentebestuur van Kortemark. "1 september kan plaatsvinden in code geel", zegt het duo. "Wie had dat maanden geleden durven denken? Nu hopen we dat we snel naar code groen gaan, maar daarvoor moeten we allemaal de coronaregels zo goed mogelijk opvolgen. Zowel de kinderen als de ouders. En eigenlijk is het heel eenvoudig: mondmasker, afstand houden en handen wassen."

Meneer J. en Meester D. zorgden voor een versie in de 'twee officiële landstalen', zeggen ze. "Het West-Vlaams en Algemeen Nederlands. De beide versies zullen de eerste schooldag in alle Kortemarkse scholen weerklinken en we hopen eigenlijk in alle scholen van Vlaanderen. Dus: meezingen en delen maar!"

De afgelopen maanden scoorden Meneer J. en Meester D. - in het echte leven vrienden en leerkrachten Jeffrey Dael en Dries Uyttenhove - al enkele stevige internethits met 'Mama Mia, de horeca gaat weer open!' en 'Gin voyage voe mie'. Nu lanceren ze hun terug naar schoolnummer, dat er kwam op vraag van het gemeentebestuur van Kortemark. "1 september kan plaatsvinden in code geel", zegt het duo. "Wie had dat maanden geleden durven denken? Nu hopen we dat we snel naar code groen gaan, maar daarvoor moeten we allemaal de coronaregels zo goed mogelijk opvolgen. Zowel de kinderen als de ouders. En eigenlijk is het heel eenvoudig: mondmasker, afstand houden en handen wassen."Meneer J. en Meester D. zorgden voor een versie in de 'twee officiële landstalen', zeggen ze. "Het West-Vlaams en Algemeen Nederlands. De beide versies zullen de eerste schooldag in alle Kortemarkse scholen weerklinken en we hopen eigenlijk in alle scholen van Vlaanderen. Dus: meezingen en delen maar!"