Coronaproof zomeraanbod voor Oudenburgse kinderen

Speelpleinwerking De Tunne. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zoals elke zomer biedt Oudenburg een gevarieerd aanbod aan kampen, speelpleinwerking, tienerwerking en buitenschoolse kinderopvang. De Oudenburgse kinderen kunnen tijdens de zomervakantie genieten van een coronaproof vakantieaanbod.

“Buitenschoolse kinderopvang De Kikker, speelpleinwerking De Tunne en de sportdienst hebben een mooi aanbod uitgewerkt. Het wordt zeker een onvergetelijke vakantie”, melden schepen van Jeugd en Gezin Romina Vanhooren en schepen van Sport Ulrike Vanhessche.

Nieuw is dat voortaan voor alle activiteiten voorafgaandelijk dient te worden ingeschreven, dus ook voor speelpleinwerking De Tunne. En dat kan vanaf maandag 15 juni om 12 uur via het online platform i-School.

In het kader van de coronamaatregelen moeten wekelijks vaste contactbubbels worden gecreëerd. Dat is enkel mogelijk mits inschrijving. Bovendien kunnen ouders slechts kiezen voor een opvanginitiatief per week en per kind. Verschillende opvangvormen in een week combineren is niet mogelijk

Verschillende opvangvormen combineren in dezelfde week is volgens de richtlijnen niet mogelijk. Omwille van de coronamaatregelen wordt bovendien ook de opvang voor en na sportkampen en speelpleinwerking deze zomervakantie georganiseerd op de locaties zelf.

Speelweken

Om meer kinderen opvangmogelijkheden te bieden, werd afgelopen maanden ook gewerkt aan de oprichting van Speelweken tijdens de traditionele sluitingsperiode van BKO De Kikker. Dit betekent concreet dat ouders ook in deze periode voortaan op een gevarieerd speel- en activiteitenaanbod kunnen rekenen.

“De zomervakantie wordt een grote uitdaging. Niet alleen voor onze diensten om alle nieuwe richtlijnen toe te passen maar ook voor de ouders. Eén iets staat echter voorop: we willen als stadsbestuur alle Oudenburgse kinderen – van peuters tot tieners – een welverdiende zomervakantie aanbieden vol plezier”, zegt schepen Romina Vanhooren.

Registreren noodzakelijk

“Om je in te schrijven voor het zomeraanbod moet je jouw gezin eerst registeren via het i-School platform. Dit kan je best al op voorhand doen. Surf hiervoor naar www.oudenburg.be/i-school. Heb je hulp nodig, dan kan je op de dinsdagen 16 en 23 juni van 16 tot 19 uur terecht bij onze vrijetijdsmedewerkers. Zij zullen even het loket van de dienst burgerzaken op het stadhuis overnemen. Alle informatie over het coronaproof zomeraanbod in Oudenburg vind je ook op www.oudenburg.be/zomervakantie“, legt schepen Ulrike Vanhessche nog uit.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten