Coronaproof outdoor escape game met tandem en aanhangwagentje

Carla en Pascal. © CL
Redactie KW

Komen leren kennen door middel van een tandem, een aanhangwagen en Hugor? Het is het unieke concept waarmee Carla Alaimo (44) en Pascal Clarisse (45) de markt van de escape games veroveren. “Escape games zijn traditioneel gezien spelletjes waar je probeert buiten te raken. Met onze Outdoor Escape Game draaien we de rollen om en speelt het geheel zich af in en rond Komen” klinkt het bij de creatieve ondernemers.

Wie met de regelmaat van de klok doorheen de exclave rijdt, was misschien al getuige van het unieke schouwspel. Een tandem, voorzien van een uit de kluiten gewassen aanhangwagen, die met de regelmaat van de klok halt houdt langsheen de wegen. De fietsers speuren er de omgeving rond, gaan er aan de slag met sleutels en codes en fronsen erg vaak de wenkbrauwen bij het kijken naar hun smartphone.

“Dat zijn mensen die volledig opgeslorpt zijn door het spel, een rasechte escape game doorspekt met raadsels en geheimzinnige opdrachten”. Carla glundert wanneer ze spreekt over hun unieke concept. “Twee jaar geleden begonnen we in Komen met een traditionele escape room en in geen tijd bouwden we er nog eentje. Dankzij onze aparte manier van werken bleven we de aandacht trekken van nieuwe speurneuzen, totdat corona om de hoek kwam loeren. De boel moest dicht en we vreesden er dan ook voor dat de interesse in onze onderneming en in Komen zou gaan zinken. Na lang brainstormen kwamen we tot het idee van onze outdoor escape game, compleet coronaproof“.

Raadsels en vraagstukken

Met die nieuwe concept slaat het duo twee vliegen in een klap. “We prikkelen de nieuwsgierigheid van de mensen” pikt Pascal in. “Het is en blijft een spel waar je raadsels en vraagstukken moet gaan oplossen. Maar we laten iedereen ook kennis maken met de mooie kanten van Komen, erg onbekend in de rest van het land. De route, iets meer dan 25 kilometer, brengt je langsheen de bekende en ook onbekende parels van de gemeente, terwijl je wordt meegezogen in het verhaal van Hugor”.

We namen zelf de proef op de som en trokken, compleet met tandem, doorheen de Komense velden. Een geheimzinnige sleutel, berichten in morse, bizarre plaatjes en een brievenbus voorzien van enkele vreemde poedertjes? Het maakt allemaal deel uit van het fietstraject, waarbij de geheimen van de aanhangwagen zich steeds maar meer prijsgeven. “Het is en blijft puzzelen maar we hebben er vooral voor gezorgd dat het voor iedereen meer dan doenbaar is” klinkt het bij Carla. Daarnaast is het ook genieten van de rust van de natuur, dicht bij de stad en tegelijk ook veraf. Voor wie niet meteen de uitdaging wenst aan te gaan het traject in tandem te doen, geen nood. De aanhangwagen met de game erin kan perfect op iedere fiets worden geïnstalleerd”.

In drie talen

bijzondere locatie van Komen, een stukje Wallonië omringd door West-Vlaanderen, is ook de ondernemende detectives niet ontgaan. “De volledige game is in drie talen opgesteld” sluiten ze af. “Door middel van je smartphone kunnen de speurneuzen het spel spelen en telkens wanneer ze een nieuw vakje van de aanhangwagen openen, is ook alle informatie steeds opnieuw in drie talen opgesteld. Door deze digitale toets spreken we zowel een ouder en meer ervaren als een jonger publiek aan. Wie er als eerste het geheim van Hugor zal ontrafelen? Dat laten we aan de fietsende onderzoekers over.”

Zelf aan de slag met de fiets en het verhaal van Hugor? Meer info is terug te vinden op hun site www.funatcomines.be

https://www.youtube.com/watch?v=TXmGaQdIwaw

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier