Coronaproof op stap met Ontdek Zulte, vrijwilliger gezocht voor bewegwijzering

© Jasmijn Decuyper
Redactie KW

Zulte beschikt over heel wat mooie wandel- en fietsroutes. Het toeristisch platform Ontdek Zulte bundelt op www.ontdekzulte.routeyou.com alle officiële wandel- en fietsroutes en is volledig gratis. Voor de bewegwijzering wordt een vrijwilliger gezocht.

“Naast uitgestippelde routes, geeft het Ontdek Zulte-platform ook tips voor nabijgelegen bezienswaardigheden en horecazaken. Ideaal dus voor een coronaproof uitstapje,” zegt schepen van Toerisme Sophie Delaere.

Bepaalde routes zijn bewegwijzerd, maar zijn onderhevig aan problemen: bordjes verdwijnen, pijltjes worden omgedraaid… Een probleem dat opnieuw duidelijk werd tijdens de tweede coronagolf waarin wandelen en fietsen opnieuw erg populair bleken.

“We onderkennen het probleem en willen dan ook sterk inzetten op het digitale Ontdek Zulte-platform,” zegt schepen Delaere. “Via www.ontdekzulte.routeyou.com kan je naast het digitaal downloaden van de routes op gsm of handgps ook een volledige brochure of een wegbeschrijving per route afdrukken en gewoon meenemen.”

Vrijwilliger gezocht

De bestaande bewegwijzering blijft behouden en wordt ondertussen ook terug op punt gezet. Om de bewegwijzering in de toekomst up-to-date te houden, gaat de gemeente ook op zoek naar een extra vrijwilliger. Als vrijwilliger ga je af en toe te voet of met de fiets op pad om de bewegwijzering te controleren. Wie interesse heeft, kan hiervoor contact opnemen met de dienst toerisme via toerisme@zulte.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier