Coronaproof genieten bij zomerbar The Summer of C in Kanegem

Stijn Verhalle klinkt met een eigen gin op de derde editie van The Summer of C. (foto WME)
Philippe Verhaest

Ook deze zomer kan je je opnieuw helemaal laten onderdompelen in de paradijselijke sfeer van The Summer of C, in de tuin van eventlocatie Pastorie Caeneghem. De zomerbar blijft tot eind augustus elke dag geopend.

Pastorie Caeneghem wordt sinds 2018 door Stijn Verhalle (46) en zijn echtgenote Tine Vandamme (42) gerund. Ze kochten het statige gebouw in 2014 en wonen er ook zelf sinds 2016. Nu zetten ze voor de derde zomer op rij de zomerbar The Summer of C op poten. “De eerste editie was om onze zaak de nodige naamsbekendheid te bezorgen”, duidt Stijn. “Het werd meteen een schot in de roos en kregen zelfs te horen dat we voor een stukje Provence in Kanegem hadden gezorgd. Sindsdien is dit luik een vaste waarde binnen ons aanbod geworden. We genieten er ook van om mensen te ontvangen en in de watten te leggen. De horecasector heeft ons helemaal gebeten.”

De coronacrisis heeft er echter ook in Pastorie Caeneghem stevig ingehakt. “Alle geplande feesten zijn afgelast of uitgesteld. Een zware dobber, maar we kijken positief naar de toekomst. We zijn ervan overtuigd dat we op een mooie zomer afstevenen en daarom hebben we The Summer of C nóg mooier gemaakt.”

De zomerbar is sinds donderdag elke dag vanaf 15 uur open en sluit pas op 30 augustus weer de deuren. “De hele zomer lang kan je hier terecht en we hebben extra ingezet op comfort. Zo is er onder andere een permanente tentenconstructie, zorgden we voor een volledig vernieuwde petanquebaan en vooral voor veel zitruimte. Social distancing is hier geen enkel probleem.”

150 zitplaatsen

Stijn en Tine hebben zo’n 150 zitplaatsen in de tuin en werken niet op reservatie. “Wel zullen onze bezoekers aan de ingang even moeten wachten en zullen we hen persoonlijk een tafeltje toewijzen. Zo hebben we de tijd om alle tafels grondig te reinigen en zorgen we ervoor dat het nooit te druk wordt. We zullen ons maximale capaciteit nooit overschrijden. Vol is vol, ook deze zomer. We stippelen ook een vaste looproute richting sanitaire voorzieningen uit en werken uitsluitend met wegwerpdrankkaarten. Elke avond om 24 uur sluiten we de deuren. En vanaf 1 juli zal ook onze zwemvijver weer toegankelijk zijn.”

Om de staycation wat kracht bij te zetten, lanceert het koppel ook een eigen gin. “Een kruidig drankje om te klinken op het goeie leven”, knipoogt Stijn. “Die zal vast op onze kaart prijken en je kan ook flessen aanschaffen om thuis verder te genieten.”

Ook nieuw is de Kanegemse citytrip: twee overnachtingen in de B&B, inclusief ontbijt, een diner ter plekke en op locatie, elektrische fietsen en bijhorende fiets- en wandelroutes op maat. “En ook de kinderen zijn welkom. Zij logeren gratis als ze zelf hun tent meebrengen en die in onze tuin opzetten.”

The Summer of C is tot zondag 30 augustus elke dag vanaf 15 uur open. Enkel bij mindere weersvoorspellingen kan beslist worden om gesloten te blijven. Dat wordt via de Facebookpagina van Pastorie Caeneghem gecommuniceerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten