Coronapost aan Jan Yperman Ziekenhuis

© foto CMW
Redactie KW

Aan het Jan Yperman Ziekenhuis hebben huisartsen een coronapost ingericht. Alle huisartsen van de Westhoek, uitgezonderd de dokters ouder dan 65, werken daaraan mee.

Mensen die denken besmet te zijn geraakt door het coronavirus, of verkouden zijn met hoest en hoofdpijn, nemen best contact op met de huisarts. Die kan dan doorverwijzen naar de nieuwe ingerichte coronapost bij het Jan Yperman Ziekenhuis. Mensen die worden doorverwezen krijgen een speciale verwijsbrief en de huisarts regelt telefonisch een afspraak met de arts in de coronapost. Daar schrijft de dokter acute medicatie voor, een attest voor werkonbekwaamheid en kan de patiënt doorverwezen worden naar de spoedafdeling voor opname.

Alle huisartsen van de Westhoek – met uitzondering van de 65-plussers – werken mee aan de bemanning van de coronapost, 7 op 7 van 8 uur tot 20 uur. De dokters werken in shifts van twee uur en nemen geen eigen telefoons op. Uiteraard neemt de arts alle nodigde veiligheids- en hygiënische voorzorgsmaatregelen. De post is uitgerust met een onderzoekstafel, mogelijkheden om bloed te prikken, aanvraagformulieren voor radiologie, doorverwijsbrieven, afwezigheidsattesten, schrijfgerief, een telefoon en een computer. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.