Coronamaatregelen worden verstrengd in Lendelede

Burgemeester Carine Dewaele legt een aantal nieuwe lokale coronamaatregelen vast in een politiebesluit. © Foto Kurt
Redactie KW

Voortaan moet elke bewoner vanaf 12 jaar een mondmasker op zak hebben in Lendelede. Burgemeester Carine Dewaele (CD&V) breidt ook de mondmaskerplicht uit in haar gemeente.

“We leggen een aantal al bestaande en ook enkele nieuwe lokale coronamaatregelen vast in een politiebesluit”, zegt burgemeester Carine Dewaele.

“Iedere bewoner vanaf 12 jaar moet voortaan altijd een mondmasker op zak hebben. Je moet het ook dragen in alle wachtrijen van handelszaken, publieke ruimtes van openbare gebouwen en recyclageparken.

“Als men met een medisch attest kan aantonen dat men geen mondbescherming in stof mag dragen, een fysiek belastende professionele activiteit (bijvoorbeeld in de bouw) of een fysieke sport beoefent, is er geen mondmaskerplicht. Groepsdouches bij zowel publieke als private sportvoorzieningen worden nu gesloten voor het publiek.”

“Verder is er voor ieder evenement in Lendelede dezelfde registratieplicht als in de horeca. En wie een evenement organiseert moet dat eerst aan mij voorleggen. Ten slotte zijn alle occasionele markten, zoals rommelmarkten of verkopen verboden.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier